14-3 : Eindspurt bomen actie

Deze week was de slot week van de Meerbomen.nu actie. Dat hield in dat de hele week  voor bereidingen werden getroffen zodat we vrijdag 12 maart 16 elektrische auto’s konden beladen die heel Nederland door gingen om 35.000  boompjes  rond te brengen.  Dat was een mooi spektakel met veel  energie. Zaterdag 13  volgde da rop de actie richting de burger.  3  Locaties deden daar aan mee: Hoofddorp waar 250  mensen  bijna .10.000  boompjes voor hun rekening namen, in  Castricum waar 100  mensen 1500  boompjes ophaalden en Oost Voorne waar een paar honderd boompjes weg gingen. Dit soort acties zijn zo wel energie gevend als frustrerend. Energie gevend van wege leuke gesprekken en mensen die er ook aan willen trekken en frustrerend door de hebberigheid die bij veel mensen door straalt en de schade die er aan gericht wordt aan de grond, aan de planten, aan de kas en aan onze afrasteringen.

In Hoofddorp staan nu nog bijna .20.000  boompje,. De meeste hiervan   gaan hier en daar nog weg voor  1 april , zoals in Weespersluis waar nog een plant actie komt en in Oost Nederland

Laatste perenbomen

Met deze  actie gingen ook de laatste perenbomen mee. Zo stonden erin de Haarlemmermeer nog 7000 ingekuild;. In plaats van 5 kilo per bos van 5 wogen deze met klei nu 30 kilo. Dus dat was flink bufferen, maar ook dat lukte

Ander werk

Terwijl we de bomen actie aan het afronden zijn, bereiden we ons ook voor op het seizoen wat komen gaat. Zo wordt erop de forten  druk gewerkt aan het ontginnen van de buitenruimte zodat er vele bloemen  kunnen opkomen. Op park 2020 is de boomgaard  klaar en inmiddels  zijn  van de  groentevakken 4 van de  12  in gereedheid gebracht voor inzaaien. Bij de andere  staan er nog te veel bomen in.  Ook in Mariënheuvel werd gewerkt en In Houtwijkerveld werd de boomgaard voorjaars klaar gemaakt

4 reacties op “14-3 : Eindspurt bomen actie”

 1. Ingrid Snabel

  Ik hoor net van deze actie. Leuk!
  Is er nog iets beschikbaar? Wij zouden kunnen planten:
  Rode hazelaar, brem, clematis, fluweelboom,
  en misschien walnoot.
  Ik hoor graag wat er mogelijk is
  Groeteb

    1. Franke van der Laan

     we zijn er maandag morgen, dinsdagmorgen en donderdaagmorgen om te helpen
     mvg
     Franke van der Laan

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.