Blog 27-2 : Jubileum Flora en Fauna en laatste oogstweek

500 ste Flora en Fauna column

De lokale HC krant  waar als sinds 2006 de Flora en Fauna column in verschijnt vond het waardevol genoeg om aan de 500 ste  een interview van een hele pagina te wijden.

Laatste Oogstweek boompjes van het seizoen

De temperaturen van deze week werden zo hoog dat veel planten al in blad en bloei gingen komen. Daarmee zijn we na alle Corona perikelen ook nog eens gedwongen om het oogsten van de boompjes  voortijdig te stoppen. Deze week was de laatste week:  Op maandag een grote plan vergadering met het Meerbomen.nu team. Op dinsdag in  Leidschendam  (2300), op woensdag in Utrecht ( 2300), op donderdag in Leiderdorp  ( 500)  en Castricum ( 3000), op vrijdag  en zaterdag in  Heemstede (900 en 3000). Inmiddels worden er ook zo veel mogelijk bomen uitgeleverd, zowel perenbomen  als wilde soorten. Vooral aan de kleine afnemers die besteld hebben.

 Ander werk

OP maandag werkten we ook  op Fort Hoofddorp en Fort Kudelstaart. De Piet Oudorptuin  wordt ingevuld en in Kudelstaart maakten  we kennis met de buurt en oogstten  we boompjes.

In Meermond gingen we als groep weer eens samen aan de gang, door het mooie weer en de voorjaarsvakantie was het er  ongekend druk. Helaas  heeft niet iedereen oog voor de natuur en ook aan fatsoensnormen ontbreekt het nogal eens. Letterlijk iedereen  baggert ongegeneerd door de fragiele kiemplanten van onze klaprozenweide heen. Men ziet het verschil niet tussen een gazon en een bloemenweide. Alles is inmiddels beton hard aangestamp.t Grofweg  kost  elke stap van iedereen een stuk of 5 of 10 klap rozen het leven. Laat staan als er op gevoetbald wordt. We hebben al  palen ,linten en borden neer gezet maar niets helpt Alles wordt gesloopt. En ook wordt er  overal met takken  en stammen  gesleept en die eindigen meestal in het water. De mond van Meermond is er de afgelopen weken helemaal mee gedempt. We halen het er niet meer uit.!!!! 3 kruiwagens rotzooi hebben we nog wel  opgeruimd  en weg gebracht. Wel zij inmiddels l alle fruitbomen gesnoeid en bemest en is het wilgentenen labyrint gesnoeid, gerestaureerd  en aangevuld met een paar nieuwe wilgen tenenhutten en gangetje.

Ook op het Jansonius terrein  zijn de fruit struiken en – bomen verzorgd op zaterdag

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.