Bomen uit ever tijd

bomen uit leveren

Inmiddels staan er ca 90.000 fruit bomen en 130.000 verzamelde boompjes uit de natuur klaar. En deze week kwam de operatie op stoom om iedereen dei voor 15 augustus meer dan 500 bomen besteld heb tenminste een deel te leveren. Een groot deel daarvan werd vanuit Park 2020 uitgeleverd, omdat daar de grootste aantallen stonden en ook de meeste soorten. Om iedereen een zo interessant mogelijk mix te leveren, werden de meeste bomen verzamelplekken leeg gehaald en naar park2020 gebracht ( of rechtstreeks verdeeld). Door de bestellingen die uitgeleverd zouden worden de dag ervoren door te geven konden de aanhanger sen de vrachtwagens die aan en af reden meestal meteen na de afvoer met de optimale mix retour. Maar dat kostte wel wat planning, wat gaande weg inde week steeds beter ging Zo gingen er elke dag 2- 5 vrachten door het hele land zodat aan het einde van deze week al iedereen in4-6 provincies voorzien was.

Wat wel tegen viel was dat we voor het uitleveren van gratis boompjes zelf extreem veel werk verzetten. Deels door de Corona situatie maar ook om andere redenen komt het niet erg uit de verf dat ontvangers zelfde handen uit de mouwen steken> Dat moet in het vervolg beter.

Haeding: de Forten

Deze week kwam de Japanse wijnbeshelling grotendeels klaar, het ontginnen van de wilde bloemen tuinplek en zijn we begonnen aan ontginnen van de grond voor het bloemenlint dat langs de hele weg aan weerszijden moet komen.

Park 2020

Deze wek kwam de 20 m3 compost voor het inrichten van de ex pluk tuin, zodat we er pompoenen en courgettes kunnen gaan verbouwen. En er kwam steeds meer enthousiasme op gang om van de vlinder tuin iets moois te gaan maken.

Mariënheuvel

Deze week hebben we aanvullende afspraken gemaakt met de eigenaar over het beheer en we kregen een zeer gewaardeerde toegang tot een droge en warme plek om pauzes door te brengen. Dat kwam op zaterdag 16 goed van pas op deze dag dat het ging sneeuwen. Ook hebben we met 15 mensen een leuke werk dag gehad waarop we 1000 boompjes konden oogsten en de eerste door kijk van de ingang door het dichtgegroeide bos m naar de vijver en de centrale open weide hebben gerealiseerd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.