Bomen oogsten

De week begon met een Meerbomen.nu vergadering m de eerste 12 oogstdagen te evalueren. En dat viel niet meer. Om in 120 dagen van 15 november tot 15 maart 1,5 miljoen bomen te oogsten moeten dat er 12.500 gemiddeld per dag zijn. En het gemiddelde was maar ergens rond de 2000. Op zijn best. En dan gaan weer ook vanuit dat de meeste bomen door de ontvangers zelf geplant worden.

De turbo moet er dus op meer vele meer parallelle oogstdagen meervoudig door heth ele land.

Daarvoor hebben we meer vrijwilligers begeleiders en coördinatoren nodig.

Wel is het zo da we vaak vrij grote boompjes oogsten. Die hoeven niet met 3 of 4 per m2.Soms kunnen we met een kwart toe. Dat valt weer mee.

Verder ging het de hele week weer lekker met boompjes verzamelen: Op het fort in Hoofddorp veel roosjes, uit het wandel bos aalbessen, een dagje naar Friesland met 4500 stuks ( vooral bremstruikjes) was de top dag ondanks een vrij kleine groep van16 mensen, in Meermond water wilgen en als laatste in Limburg in Watersley met 45+ 20 mensen in 2 ploegen veel eikjes, hazelaars en wal noten. Leuk om te doen.

Op naar de volgende week met een presentatie in een biodiversiteitsseminar onder de vlag van Share Haarlemmermeer en een dagje naar Ede en een Dagje Groene Weelde.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.