Een drukke en productieve week

Deze week had niet een hoofdthema. Het was gewoon lekker productief gevarieerd. Op deze manier combineerden we plezier en productiviteit :

– Sneeuwballen. Als vervolg op de perenbomenactie kwam er een ander kweker die ons 25000 sneeuwballen/Viburnums aanbood. Echter bij tellen bleken het er rond de 100,000 te zijn. Dat was dus weer een hele uitdaging om die een goede bestemming te geven. De meeste hebben rond deze tijd/ 1 oktober een bestemming gevonden. Zie hoe we dat deze op deze impressies. De ingekuilde peren bomen van augustus doen het verder prima en pakken nog flink was energie voor ze in november echt in rust gaan. Ziet er mooi uit

– Rond het fort Hoofddorp speelde het feit dat 25 september de uitgestelde officiële opening werd gehouden, van de door de Corona crisis in april uitgestelde versie. Om het fort er goed uit te laten zien hebben we als Buitenruimte-vrijwilligersgroep flink gewied, massa’s stenen geruimd en ook wat zichtlijnen gekapt inde bomen die rond de fort gracht staan. Helaas was de opening een natte boel.

– In het winkelcentrum van Hoofddorp bleek niemand enige moeite te willen doen om een kruiden- en bloemenparkje te onderhouden . Zodoende wordt het , jammer maar helaas, opgeruimd en hebben wij nog maar wat van de bijzondere planten gered.

– De wijk Houtwijkerveld bestond deze maand 40 jaar en dat was aanleiding voor een boekje en een feestelijke herdenking waarvoor ‘ons’ groen er ook goed uit moest zien. Er werd dus flinke gemaaid, gehooid, de amfibieënpoel op geknapt en die activiteit zorgde er weer voor dat er een paar extra mensen aanhaakten om te helpen.

– Op Park 2020 en onze andere tuinen is het volop oogsttijd. Dankzij de tegen de konijnen gerestaureerde hekjes hebben we mega grote kolen en pompoenen. Maar ook is dit de tijd om tomaten, tomatillios, okra’s, citroenkomkommers, eindeloos veel pompoenen en courgettes en nog veel meer te oogsten.

– Ook hebben we de natuurmuur klaar gekregen en ingeplant. Omdat Andre Buikema de Park manager met pensioen gaat en hij veel heeft gedaan voor ons en het park wordt dit parkje bij zijn vertrek naar hem vernoemd. En hij mag het openen

– In september zijn de bloemenweiden uitgebloeid. We doen dan nog een 2e of 4e ronde ongewenste kruiden wieden handmatig, voor een tractor alle 20 ha maait, laat liggen zodat het zaad kan vallen en hooit. En daarna volgt nog frezen en soms bij zaaien

– In Meermond hebben we naast het moeras en de bramen bijhouden een nieuw stappenroute door het moeras gemaakt in aanvulling op het heksenpad en we zijn begonnen aan een megaklus om de rododendronvallei en -poel met een wilgentenen-vlechtwand te voor zien. Daar bij kwam bramen vrij die indrukwekkend in 4 richtingen slierten van 6 m hadden geproduceerd.

– Plezierig nieuws was dat we weer in de nationale duurzame top 100 van Trouw zijn gekomen. Vorig jaar op de 21 plek. Hopelijk dit jaar weer iets hoger. Dat horen we 8 oktober

– En last but not least: We hebben deze maand een 6-delige insectenhotel cursus afgerond op de Kompas school met 15 kinderen. Die hebben elk een insectenhotel voor zichzelf gemaakt en een combi van 6 stuks voor de school. Leuk om te doen, maar niet 3x 6 lessen achter elkaar. 1 serie is wel genoeg.

Als je het werk wat we doe leuk vind: kom een keer kijken, maar nog liever kom een keer helpen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.