Featured Video Play Icon

Vlog 53: De Perenmbomenactie

Deze vlog gaat over de bomenactie die MEERGroen , samen met Urgenda, Caring Farmers, Bionext, GDO, Nationale Boomfeeststichting, Stichting Corazon en vele andere onderneemt en die in de maand augustus 2020 viraal ging doordat ook een aantal fruitboomkwekers aanhaakten en 190.000 vooral peren bomen beschikbaar maakten. Omdat we die midden in de grootste hittegolf sinds mensenheugenis niet allemaal konden inkuilen voor de eigenlijke actie, die vanaf 15 november begint, besloten we om er 70.000 weg te geven. Dat werden er 100.000 (in 2 dagen vanuit 19 plekken in het hele land) omdat de actie viraal ging. Als bijeffect van deze bekendheid werd binnen 3 maanden het streef aantal van 1 miljoen bestelde bomen (uit de natuur)ook gehaald ( 10.000 ha klimaatbos) en sloten talloze mensen en organisaties zich aan. Wordt vervolgd

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.