Fort Hoofddorp

Deze week werd een beetje gedomineerd door de openstelling van de buitenruimte van het Fort Hoofddorp. Dat was de reden dat we die buitenruimte een beetje aantrekkelijk wilden maken. Er werd dus nog volop gemaaid en distels uitgestoken, maar voor al hebben we 100 kruisbessenstruiken en 100 wijnbessenstruiken geplant. En om dat de grond op het fort niet zo vruchtbaar is moest er nog 2m3 compost bij ook. De struiken en vooral de wijnbessen(die langs draden op hek werken gespannen worden ) funderen als bezoekersvriendelijke hekken om steile hellingen , die er genoeg zijn, een beetje af te zetten. De opriep inde krant voor vrijwilligers wordt goed ontvangen. Voor woensdag avond 29 hebben we nu al ca 20 belangstellenden

Op het Nanningabad is de bramenoogst losgebarsten. Na 6 kg vorige week staat er nu meer dan 20 kg te wachten op afnemers en jam makers. Gelukkig zijnde bramen zo mooi dat dat zonder moeite gelukt is. Maar of dat volgende week weer gaat lukken als de oogst naar meer dan 30 kg gaat… dat zien we dan wel weer. En de wijnbessen doen ook mee. Die vinden helemaal gretig aftrek.

stress?

In de zomer vakantie gaat de oogst op de tuinen altijd door het plafond. Net als iedereen de behoefte heeft om het verschrikkelijke werk end e dit verschrikkelijke land te verlaten… Wij niet dus. Wij genieten met volle teugen van de paradijsje die we creëren. En dat is zo ontstressend en ontspannend dat we helemaal gene behoefte hebben om ‘weg’ te gaan .

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.