HC 3-3-2020 Nestkasten tgen de rupsen


Automatisch herkende tekst voor zoektermen:
BDU media RODI Bereikbaarheidsvisie Zuid- Kennemerland moet door college aangepast worden ZONDAG OPEN! VAN 12.00 – 17.00 UUR Dinsdag 3 maart 2020 3 tuincentrum deloosteinde Wake up Heemsteedse Courant, Prim Scr Sys .nl dag Boswachter Rogier Veldhuisen en Franke van der Laan bezig met het ophangen van een vleermuizen- kast waren jaar emerkt ndere chrikkelhu- ij had het haël een V7 Fllen Toledo Ellen Toledo Nestkasten tegen de rups Ellen Toledo tig zijn, s het rmijning enten e signalen n aange- etwerk n Commis- ning onderte- ncie op 30 en rmee is de eerste ederland meenten bij Meld n. De Holland HEEMSTEDE Om preventief iets te deel werd maandag door boswach- met de natuur meewerken in plaats doen aan de opmars van de eiken- ter Rogier met collega’s opgehangen, van er tegenin gaan”, zegt Van der processierups, werden er zaterdag aldus Van der Laan. “Drie jaar gele- Laan. “Waar wij naar toe willen is een groot aantal mezen- en vleer- den waren er twee nesten, twee jaar inzicht geven in het belang van een muizenkasten opgehangen op loca- geleden twintig nesten en vorig jaar goed biologisch evenwicht in plaats ties bij de nesten van vorig jaar. vijftig nesten”, legt Van der Laan uit. van een monocultuur. Dan lost het Franke van der Laan (Directeur “En dit jaar tachtig tot honderdvijf-probleem zich vanzelf op en krijg je Stichting MEERGroen) kreeg op zijn tig nesten, daar hoef je geen hoog- dit soort uitwassen niet. En niet al- oproep om hulp bij het ophangen geleerde professor voor te zijn, dat leen maar klagen, maar pro-actief van de nestkasten helaas geen res- zie je zo aankomen. Dus bij elke plek denken, samen wat doen en met de pons. Samen met boswachter Rogier waar vorig jaar zo’n nest was, han- natuur meewerken”. Nieuw klusma- Veldhuisen en Adri Huibers (vrij- gen we een mezenkast of een vleer- teriaal in de vorm van (tweede- williger St. MEERGroen) hing hij muizenkast op”. Vleermuizen eten hands) hardhout is van harte wel- zaterdag 53 van de 105 kasten op in de nachtvlinders op die de eitjes van kom, zodat Stichting MEERGroen bomen in diverse lanen rondom het de rups leggen en mezen voeren de nog meer mezenkasten en vleer- Groenendaalse bos. Het resterende rupsen aan hun jongen. “De basis is muizenkasten kan maken. Anijss nsluit- jenhuis: bumperschade? onzichtbaar WENSWEAR EST. 2015 Anijss Juwelier

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.