HC 22-5-2019 Actief in de natuur en nominatieoproep voro duurzame top 100


Automatisch herkende tekst voor zoektermen:
woensdag 12 mel 2019 NIEUWS 22-5-2014 21 Actief in de Natuur Een kwestie van smaak MAARLEMMERMEER Een tweewe- kelijks overzicht van natuuractivi- teiten in onze regio. Marina de Wit 25 mei en 27 mol Bloemenweider- ondleidingen Utochtzone, 550 soorten bier Houtwijkerveld en Jansoniuster- rein gekeurd Al enig jaren voert Stichting MEERGroen met en voor de Carina de Wit gemeente ecologisch beheer uit in en om Hoofddorp. Onderdeel van DOFDDORP Ik kom een Dripl later. onze pogingen om met de bewoners maximale biodiversiteit cuifje. Flipjes fruitbier. To beet of en sociale betrokkenheid te to bee of Rotterdamse ontbijt ent. De bieren die afgelopen week- genereren zijn de bloemenweides. Dat doen we o.a. vanaf 2007 in de in het wijkcentrum De Boerde- Ijtocht zone in Overbos en gekeurd werden voor het ONK Floriande, sinds 2009 in Houtwijk- hadden in de vrije klasse de erveld en sinds 2018 op het iste en mooiste namen gekre- Zo’n 24 keurmeesters uit het Jansonius terrein bij Hospice Bardo. land kwamen naar het wijk- am om meer dan 550 bier Die bloemenweides zijn in deze sels te keuren. periode van het jaar in maximale bloei. Graag nemen we de ren zijn eerst allemaal bij een gelegenheid te baat om aan enkweker in Lisserbroek belangstellenden wat meer te eld”, vertelt Jan Olijhoek, lid vertellen: over de soorten en de te e Amateurbierbrouwersver- verwachten insecten, hoe men ’t Wort Wat! uit Hoofddorp. zelf bloemenweides met allerlei ens het weekend zijn ze naar soorten kan maken en houden hoe Ecentrum overgebracht. Op vond, zaterdag en zondag men daar zelf in de eigen tuin of de bieren tijdens drie keu- omgeving of met en voor ons aan des op verschillende as- mee kan werken. De rondleidingen ekeurd. Zoals ruikt het bier zijn: zaterdag 25 mei: 10 uur { fruitig? Is de basissmaak Jansonius terrein: verzamelen voor uur? Hoe volmondig is de Keurig geordend werden de bieren gekeurd. Hospice Bardo; Zaterdag 25 mei: het niet te waterig? Hoe is 20 uur, Houtwijkerveld: verzame- gevoel en de helderheid? kloonbier. Dit jaar wordt de Isidor De bieren komen uit Nederland staat 25 jaar. Leden van deze groot- len bij nr 8 nasmaak slik je het bier, van La Trappe na gebrouwen. Dit en België. Olijhoek licht toe dat ste bierbrouwersvereniging van elling tot wijn die je weer bier vindt zijn oorsprong op het ter- het organiseren van het keurings- Nederland komen overal vandaan. Maandag 27 mei : 20 uur: door. Je wacht tien se- rein van de Abdij Onze Lieve Vrouw weekend aardig wat werk met zich De vereniging is ooit vanuit de ver- fietstocht langs de 25 bloemenvel- m iets over de nasmaak van Koningshoeven, een abdij in meebrengt: van verzamelen van keersleiding op Schiphol ontstaan. den van de IJtocht zone in Overbos zeggen. Tot slot is er de het Brabantse Berkel-Enschot. De alle flesjes, uitsorteren, klassen be- ’t Wort Wat valt als vereniging op en Floriande. Verzamelen 20 uur indruk. De keuring vindt vraag is welk bier komt qua smaak, palen, de keurmeesters laten komen door haar clubblad en uitgebreide Ravensbos: autoingang een afvalsysteem: in de geur, kleur en schuim het dichtst bij en alle logistiek eromheen. Ook is receptendatabase. Groepen en mensen die op deze de lopen de keurmees- de Isidor? Ieder jaar wordt er een er voor de bierkeuring een specia- tijden niet kunnen, maar wel tafel heen om de kampi- ander bier geselecteerd.” le software ontwikkeld, waardoor UITSLAG Wie gaat er winnen? Op graag informatie willen, kunnen alles nu digitaal gaat van inschrij- dat antwoord moeten we nog even te keuren. De bieren zijn En dan heb je de vrije klasse bieren, een aparte afspraak maken. verschillende klassen. waar je zelf ingrediënten aan mag ving tot resultaat. Wie de keuring Waar kun je als burger, bedrijf of wachten. Tijdens de zomereditie sse vind je bieren met school zelf aan mee doen: 1. van het Hoppig Bierfestival, dat in toevoegen zoals sterke drank, ker- volgend jaar organiseert, is al be- leur en weinig alcohol kend, namelijk De Bierkaai uit Am- het weekend van 6 en 7 juli plaats- Stichting MEERgroen heeft 150 ha sen of houtsnippers. Alle meer dan asse staat bijvoorbeeld natuur in beheer in 35 projecten, 500 bieren smaken anders. “Als je sterdam. Dat de keuring dit jaar in vindt op Landgoed Kleine Vennep, – bier met veel alco- waarvan veel in de Haarlemmer- alleen al kijkt naar gerst en hop, dat Hoofddorp plaatsvindt, is niet zo- Hoofdweg 1041 te Nieuw-Vennep asse gaat om het beste uit verschillende regio’s komt.” maar: de vereniging ’t Wort Wat! be- wordt de winnaar bekend gemaakt. meer. In deze tijd groeit de natuur onstuimig bv in alle bloemenwei- des. Die worden met tractoren ingezaaid in september, en in deze periode halen we daar de ongewenste soorten uit by in het Jansoniusterrein, Houtwijkerveld, Overbos en Floriande. 7 dagen in de week kan men zich als belangstellende melden om kennis te maken of mee te helpen. verrassend Er zijn altijd handen tekort en Het is mogelijk dat items niet goed ondanks ook met willekeurige lopen, deze stukken eindigen dan beperking kan iedereen, die wil, niet bij een opkoper. Emmy geeft een nuttige bijdrage leveren deze items een tweede leven, ze worden gerestyled in samenwer- Nominatie Nomineer voor 23-5 king met een hele goede coupeuse. Stichting MEERGroen voor de nodezaak di EMO- Zo is er van de bovenzijde van een verkiezing van de deduurza- el op het meest jurk een uniek shirt gemaakt en van me100@trouw.nl, die dit jaar gaat Aalsmeer. Pal de rok een stoere strandtas. Deze ler De Leeuw, over werken vanaf de basis. stukken worden verkocht onder het Esgezicht. Vorig N eigen label van diЕMode. Klanten e Emmy Huis Met dank aan Franke van der Laan ar winkel met kopen dus een uniek stuk met een basis van een mooi merk maar met een unieke rscheidt zich de eigen touch van Emmy! te verkopen In de sfeervolle en overzichtelijke en wit. Dat winkel wordt niet alleen kleiding ept is kan verkocht, er is ook ruimte gemaakt ja beves- voor een prachtige collectie tas- een grote, Damesmodezaak di Mode, gelegen naast de Korenmolen De Leeuw. sen van het merk Pure. Dit zijn op dan ook maat gemaakte tassen en iedere tas Feet wat de collectie dynamisch en afwisse- qua prijs en kwaliteit erg goed in ba- is uniek. Schoenen van Papucei en koopt lend. Cha zijn een goede aanvulling op de lans. Zo hangt momenteel het Zuid-Afri- kleding en de tassen. De diamant kaanse merk Aimmea in de winkel. WAANZINNIG MOOI Kwaliteit en geslepen keramiek ringen en oor- EMo- Dit merk gebruikt zachte stoffen en uniek is de kleding die di EMode bellen van My Bendel maken het verkoopt, de labels NÜ Denmark, geheel af. der- de kledingstukken zijn in één maat NÖR Hebbeding, Xenia Design, Het is fijn winkelen bij diЕMode, geen verkrijgbaar maar staat bij de zowel slanke- als de wat vollere vrouw. Crea Concept, Alembika, Black by vrouwen met lef kunnen hier hun gstel- Deze kledingstukken zijn eigenzin- K&M en Braez voldoen volledig aan hart ophalen en thuiskomen met deze eisen. Vooral de merken Xenia prachtige kwaliteit kleding, tassen, my en zijn ingekocht zijn waanzinnig mooi en ontzettend goed ontvangen door eens uniek zijn. Wat wil een vrouw de klanten. De pasvorm van deze nog meer! gentijdse en unieke kleding nodezaak e koestert neidende Judith Keessen re- ternet baar, Elsewhere is een Nederlands merk ing in en is het best te omschrijven als blijft stijlvol, chic. De kledingstukken zijn twee merken is erg goed en de stijl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.