Orchideeën week

Wat MEERGroen betreft was het een weinig opmerkelijke week. Op andere fronten was er des te meer actie.

Orchideeën

De Flora en fauna column over NLdoet ging over het ontdekken van de 4e groeiplek van de Grote kever orchis in de Haarlemmermeer. Dat was ook meteen de 4e orchidee na rietorchis, brede wespenorchis en de moeraswespenorchis) die zich in het gebiedje dat wij voor Recreatieschap Spaarnwoude beheren vestigde! Dat krijg je met goed en systematisch ecologisch beheer! (sinds 2009)

Maar de verrassing van de week volgde pas daarop om dat er iemand uit de wijk Toolenburg in Hoofddorp langs kwam die zei dat hij zon orchidee’in zijn tuin had en ook nog een paar in een bosplantsoen in de buurt wist. Dat bleken 3 groepen te zijn: eentje van 3, eentje van 100 en eentje van maar liefst 1300 stuks!

Dat was dus meteen de 5e groei plek in de Haarlemmermeer en met afstand de grootste. Ook bij Den Burgh was orchideeën nieuws: Het aantal bijenorchissen dat in de winter steeds meer uit de grond kwam stabiliseerde en dus hebben we systematisch geteld: het waren er meer dan 500.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.