Top week

Van begin tot einde was deze week een topweek.

Het beheer van bloemenweides aan de Ijtocht naderde zijn voltooiing met (door het mooie weer) emassale kieming van de eigenlijk te laat gezaaide akkerkruiden (ca 2000 kiemplanten per m2!) en het afvoerenvan 17 ton gras van de bloeemrijke grasanden en orchideeenweides. In eerste instantie lagen de gemaaide velden er nag niet optimaal bij, maar er was nog budget voor een snelle nazoreg ronde met klepelmachine die ook de restjes ook meteen opzoog en afvoerde. Nu is het picoc bello zoals we onze voorbeeldvelden willen hebben. Wat er nog wel ligt is voor enige tienduiznden euros′s aan achterstallig beheer. Daarover hebben we met de gmeente Haarlemmermeer overlegd. En hopelijk komt daar ook ruimte voor.

Op woensdag vierden we het 5 jarg bestaan van MEERGroen in Heemstede met een dineetj op het raadhuis met de nieuwe wethouder en haar ambtanaren. Fijn te merken dat er zoveel waardering is. Nu nog de budgetten om een lokale of regionale coordinator aan te stellen zodat niet alles afhankelijk is van 1 persoon.

In Park 2020 en Meermond werden weer bergen werk verzet met een steeds groeiende ploeg mensen.

En op zaterdag werd de week afgesloten met een zeer geslaagde actie om te leren hoe ringslangen beheer geoptimaliseerd kan worden in samenwerking met de ringslangen werkgroep Waterland. Maar liefst 2200 eitjes kwamen er uit 30 broeihopen te voorschijn. Weer een topjaar na het record van vorig jaar van 1400 stuks.. en leerzaam en leuk om te doen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.