Top stage week

De eerste week van juni werd gedomineerd door stagiaires en klap rozen.

De hele week waren er 11 maatschappelijke stagiaires van College Hageveld. Dit was het 10e lustrum jaar dat we met deze school op dit vlak samenwerkten. Inmiddels hebben we zovele projecten in Heemstede zelf , dat we een grotendeels Heemsteeds programma konden maken. Op maandag werkten we in Groenendaal. Daar kwamen we dankzij deze hulp eindelijk klaar met een groot omheind bosvak van 5 ha (sinds oktober). Sommige jongens hadden het grootste plezier in het neerhalen van de overgebleven grote esdoorns, terwijl het merendeel van de meisjes zich op den duur meer op de een jarige zaailingen ging concentreren. Op dinsdag was het Sorghbosch aan de beurt. Dankzij het Montessori college in Amsterdam werd dit een mega happening met 150 mensen: 100 leerlingen,7 leraren, 11 Hagevelders, 6 Hartenkampers, de GGZ groep van de Heimanshof van 12 mensen, de vaste groep van MEERGroen en ook 16 mensen uit de verzorgingshuizen werkten elk op hun eigen manier mee. Helaas niet de pers, de projectontwikkelaar en de nieuwe wethouder, waar we op gehoopt hadden om het beheer contract vlot te trekken.

Op donderdag werkten we weer met de vaste ploeg en de Hagevelders in Jeugdland in de morgen en in de middag op de voedseltuin van Park 2020 en Den Burgh en op vrij dag in Meermond midden tussen de uitbundig bloeiende klap rozenvelden.

De mooie week ( ook wat weer betreft) werd door sommigen toepasselijk afgesloten met een zwempartij in het Spaarne en een nazit in Theehuis Cruquius. Al met al hebben ze zich niet verveeld en flink kunnen ruiken aan de praktijk, wat verreweg de meesten beviel.

In deze week liepen we ook wee r bijzondere planten en dieren tegen het lijf, zoals de slijmzwam heksenboter in Groenendaal, de bijen orchissen van Den Burgh en op Meermond de lange ereprijs en een nieuwe zeldzame toorts: Mottekruid. Ook de vogelstand op Meermond kreeg met de braamsluiper, de grasmus en de tuinfluiter weer een paar nieuwe soorten erbij.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.