Donatie van €15000

anoniemr donatie:

De klapper van deze week was dat we als MEERgroen een anonieme donatie kregen van maar liefst €15.000,-. En dit was zelfs het 3e jaar dat dat gebeurde. Dat kunnen we al organisatie goed gebruiken, want voor slechts 7 van de 28 projecten die wij belangrijk vinden, ontvangen we een vergoeding. Groen , natuur en vrijwilligerswerk zijn nog teveel ondergeschoven kindjes en worden meer als kostenpost dan als waarde gezien.

Het voro jaar is altijd druk

Het voorjaar is ook een dynamische tijd. Nldoet met meer dan 120 deelnemers is nog maar net achter de rug of de boomweggeefacties startten. Inmiddels zijn er 2000 boompjes in de Haarlemmermeer en 2000 in Heemstede aan particulieren uitgedeeld en beginnen er verschillende grote plantprojecten: Windsingel tuin Den Burgh, Houtwijkerveld, Meermond en Groene Schoolpleinen. Ook komen de eerste fijnstofvangende plantengordels langs wegen op gang, zoals langs de Cruquiusweg in Heemstede. In allerlei tuinprojecten wordt de laatste hand gelegd aan het klaar maken van de grond om te gaan zaaien.

Insectenhotels

Niet alleen planten komen tot leven, maar ook insecten. Iedereen weet inmiddels wel dat insecten het erg zwaar hebben in onze samenleving: Bloeiende kruiden en bomen aanleggen, het achterwege laten van spuiten, maar ook het plaatsen van insectenhotels, waar insecten veilig groot kunnen worden, zijn manieren om deze neergang een halt toe te roepen. Naast de grote en kleine insectenhotels die we elke winter bouwen, hebben we voor belangstellenden samen met Gamma een Groene Zaterdag gehouden, waarbij het zelf vullen van insectenhotels de hoofdactiviteit vormde, naast het uitdelen van boompjes en bijenzaadmengsels. Er zijn nog veel meer insectenhotels beschikbaar. Deze zijn met name bedoeld voor scholen en andere instellingen om de waarde van bijen onder de aandacht te brengen en dat de meeste bijen en wespen niet steken: je kunt met je neus boven op metselbijen, behangersbijen, zijdebijen, tronkenbijen, wolbijen, goudwespen en sluipwespen staan en je kunt ze zonder risico over je hand laten lopen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.