Vandalisme in Park 2020

Deze week was natuurlijk vooral de week van de verbazing en teleurstelling dat een paar onverlaten 21 ruiten van onze kas op Park 2020 kapot hadden geschoten met een luchtbuks of pistool. ZO kunne we nog niet zaaien in de kas. En dat 3 dagen nadat de 15 ruiten die door de storm van 18 januari eruit geblazen waren ( omdat iemand de deur niet achter zich had dicht gedaan). Maar zo’n negatief voorval kun je toch positief gebruiken om aandacht te vragen voor alle leuke dingen die we doen. Daar kwam in de pers en op RTV Noord-Holland ruim aandacht voor. We hopen dat we met die aandacht ook de daders te kunnen opsporen. Als dat lukt laten we ze een week of een maand meewerken met ons zodat ze leren hoe je je energie ook positief kunt gebruiken.

Ook in Aalsmeer waren positieve ontwikkelingem. Daar zijn we onderdeel van een collectief waar ook boeren, het waterschap, de provincie en de gemeente inzitten om een groenlint met ook een flinke oppervlakte klimaat bos aan te legen. Daar brengen we natuurlijk onze weggeefboompjes in en het beheer.

We werkten ook in Landgoed Groenendaal deze week. Daar waren een paar stevige bankjes die uit boomstammen waren gezaagd in het bos wegge’gooid’. Wij hebben we met de nodige moeite weer een mooi plekje in de zon gegeven. De rest van de dag hebben we weer esdoorntjes op geruimd. Helaas was er op dit stuk landgoed een andere groep vrijwilligers bezig gewest, die dachten dat ze door het afzagen van boompjes dit probleem kunt oplossen. Zij hebben er een struikel bos van gemaakt voor anderen zoals wij omdat er nog overal stronken van 20- 50 cm hoog zijn blijven staan. En die stronken lopen in 3-5 jaar weer uit van 1 naar 4- 10 boompjes. Dat helpt dus niets. Wij hebben de boswachters geholpen om dat werk te corrigeren door minstens 2000 van diestronken met wortel en al uit te steken. Dat is flink wat extra en ook dubbel werk. Want aan boompjes van 20- 50 cm hoog heb je geen houvast en geen hefboomwerking. In feite heeft die andere groep het esdoorn probleem alleen maar groter gemaakt. Maar het was zulk lekker weer dat we het zonder morren gedaan hebben

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.