Informeer: mei 2017 Chillen in Pop Up Parkje op Raadhuis plein


Automatisch herkende tekst voor zoektermen:
vorkomen. Fold inspireren, ideeën uit te wisselen en werking’ van Haarlemmermeer Hansje Brinker Prijs ter waarde van samenwerking te zoeken. Verschil te vergroten. Inwoners kunnen bijdra- 3.500 euro. lende maatregelen en initiatieven gen door hun tuinen te vergroenen: werden gepresenteerd. Wethouder planten erin en tegels eruit. Want in Lees het volledige artikel op Nederstigt vertelde over ‘Haarlem- groene tuinen kan het water in de haarlemmermeer.nl/nieuws. mermeer waterproof’, een initiatief van de gemeente en NMCX Centrum voor Duurzaamheid om de ‘spons- mei 2017 Chillen in pop-up park zijn op het Raadhuisplein meer nodig’ Purgerinitiatieven landelijk raag had Verpaalen als proef de neltzoutboiler in een woning ge- atst. “Helaas vielen we buiten de jzen, maar we zijn niet stil blijven caan.” Verpaalen kwam in contact het Netwerk Duurzame Dorpen loord-Holland. “Ons streven is ealistisch, maar de benodigde ken- is bij elkaar krijgen en afstemming ierover bereiken, kost veel tijd. Net s ons initiatief zijn ook de deel- emers aan het netwerk allemaal urgerinitiatieven.” Voordeel hiervan lgens Verpaalen is dat zij op een dere manier tegen energievoor- ningen aankijken dan overheden bedrijven. “Inmiddels zijn we lid 7 ‘Duurzame Dorpen’. Het netwerk agt eraan bij dat we leren van Bar en elke dag een stap dichter ons doel komen.” Het pop-up park op het Raadhuisplein. Foto: Kees van der Veer. HOOFDDORP – Haarlemmermeer heeft er weer een bijzonder stukje groen bij. De oude skatebaan op het Raadhuisplein is dankzij de onder- nemers van het winkelcentrum omgetoverd tot een heus pop-up park. “We halen de polder het centrum binnen”, zegt Sonja Olthuis, centrum- manager van Hoofddorp Winkelstad. de drie eerder verschenen alen in deze serie op haarlem- neer.nl/nieuws. “Vorige week zag ik twee meiden languit in het parkje liggen, hun tasjes van Sting en Rituals naast zich. Die waren na het shoppen lekker aan het chillen in de zon.” Van zo’n aanblik wordt Sonja Olthuis helemaal enthou- siast. “Het Raadhuisplein vormt de entree naar het winkelcentrum, maar laten we eerlijk zijn, het is een soort warzone. Het parkje is nu een groene oase in een stenen woestenij.” heid aan om ook deze plek te laten ‘groeien en bloeien’. Het resultaat mag er zijn. Er ligt nu een fraai parkje met oude fruitbomen, duizend kleine boompjes en struiken, vierhonderd viooltjes, heel veel kruiden, een insectenhotel én een prieel en een boot van wilgentenen waarin kinde- ren kunnen spelen. Happy in het groen Sinds 2015 zijn de ondernemers van Hoofddorp Winkelstad bezig het winkelcentrum te ‘vergroenen’. Er zijn 120 fruitbomen geplaatst, groente- en kruidenbakken neergezet en potten met planten die vlinders en bijen aantrekken. “Dat is gelijk zo’n ander gezicht, het geeft een heel andere sfeer. Mensen voelen zich happy in het groen, je wordt er vrolijk en blij van.” Struinkids Rob Blom Tuinen heeft de basis van aarde en houtsnippers aangebracht en fruitbomen geleverd. Daarna is het park ingericht door Stichting MEERGroen, geholpen door de Struinkids van de Heimanshof en hun ouders. MEERGroen doet ook het beheer en onderhoud. De viooltjes zijn geschonken door de gemeente. Sonja Olthuis: “Het is een pop- up park, dus niet bedoeld voor de eeuwigheid. Maar hopelijk kunnen veel mensen er de komende jaren van genieten, totdat de bouw van het nieuwe raadhuis van start gaat.” De officiële opening van het pop-up park is op woensdag 31 mei om 16.00 uur. Boompjes en struiken Toen bleek dat de skatebaan op het Raadhuisplein dichtging, greep de ondernemersvereniging de gelegen- Foto: Jur Engelchor .

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.