Het ritme van mens en natuur

In deze tijd van het jaar groeit de natuur exponentieel: 1 blaadje van een kiemplant maakt in een week nog een blaadje: 2 blaadjes maken in een week nog 2, 4 nog 4, 8, nog 8, 16 weer 16. En zo gaat het door tot we in het beheer het rond deze tijd niet meer bij kunnen houden. Daarom is in het verleden de eerste helft van mei een periode geweest met veel vakantie dagen: dan kan iedereen een handje mee helpen. Helaas is dat in deze tijd van verstedelijking geheel omgedraaid. Het gros van de mensen gaat weg om ergens anders vakantie te vieren. Dat betekent dus niet veel goeds als je in deze tijd 30 projecten met een oppervlakte van 150 ha moet proberen bij te houden.

Gelukkig gaat niet iedereen op vakantie en met de getrouwen die blijven, doen we wat we kunnen.

Er was zelfs tijd om weer een nieuw project te starten: een klimaatbos demonstratiebosje bij Boerderij de Vogel: De uitvalsbasis van de Blue Valley: een duurzaam ontwikkelingsproject .

Verder gingen de reguliere projecten gewoon door:Park2020, Meermond en De museumspoorlijn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.