Contracty Heimanshof- Meergroen

Het is een tijd stil geweest op deze log pagina. Dat lag vooral aan de onduidelijkheden die ontstonden door de eis van de gemeente aan De Heimanshof, dat er een complete scheiding tot stand moest worden gebracht tussen De Heimanshof en Stichting MEERGroen.

Dat lag nogal moeilijk,als je de situatie kent:

– De beheerder van de Heimanshof is ( part time) Franke van der Laan

– De directeur van MEERgroen is ook ( part time) Franke van der Laan

– Het Doel van MEERGroen: om de Heimanshof manier van werken in heel Nederland uit te rollen en zoveel mogelijk mensen actief bij natuur beheer te te betrekken .

Het ligt aan het Heimnshof bestuur van een aantal jaren geleden,dat terugschrok voor de verantwoordelijkheden en de dynamiek toen er de mogelijkheid ontstond om een paar ton aan subsidie daarvoor te realiseren. Omdat dat Heimanshof bestuur dat niet zag zitten is MEERgen ten opgericht.

– De Heimanshof wordt grotendeel gefiancierd door de gemeente en MEergroen bedruipt zichzelf. Vanuit overheids perspectief ontstaat daardoor misschien het beeld dat Meergroen ′het dure belastinggeld′van de Haarlemmermeerse burgers wat voor de Heimanshof is bedoeld misbruikt.En vanuit dat perspectief kwam die eis waarschijnlijk bij het Heimanshof bestuur terecht.

Er wordt niet even gevraagd of gekeken hoe de vork in de steel zat, maar de eis werd met de gebruikelijke overheids afstandelijkheid bij het bestuur gedeponeerd.

Indien er geïnformeerd was naar de achtergrond was het snel duidelijk geworden ,dat de Heimabshof en MEERgoen opereren op een basis van wederzijdse synergie. En dat de netto geld stoom van MEERgroen naar de Heimanshof loopt.

Maar omdat die weg blijkbaar niet kan, is er een aantal maanden onnodige onrust geweest , wat uit gemond heeft in een samenwerkings contract.

Intussen liep het meeste werk gewoon door.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.