Heemsteedse Courant: 29-6-2016 IJsvogel komt tot leven op begraafplaats


Automatisch herkende tekst voor zoektermen:
IJsvogel komt tot leven op begraafplaats op HEEMSTEDE – Ook de Algemene Begraafplaats kan de ijsvogel binnenkort gaan nestelen. Vrijwilligers van park Meer- mond gaan een tweede ijsvo- gelwand realiseren in Heem- stede. Dit na het succes op de voormalige vuilstort aan de Cruquiusweg. “De ijsvogel ploegt voort,” zegt Eric Jagtman, coördinator van de vrijwilligersploeg Meergroen. ,,We zien het vrouwtje geregeld het nest binnengaan, met vermoedelijk een tweede legsel van het seizoen. Manlief zorgt voor de aanvoer van vis. De gemeente. Heemstede heeft ons om een tweede ijsvogelwand ver- zocht.” Vorig jaar heerste er grote teleurstelling nadat vandalen de aardewal nabij de poel op Meermond hadden vernield. Vrijwilligers vreesden dat hiermee de flamboyante vogel voorgoed was verdreven. Tot hun opluchting verscheen de fladderaar afgelopen jaar toch weer. Inmiddels is de wand op Meermond hersteld en beter beschermd tegen vandalisme. De nestplaats op de begraaf- plaats moet rond het bosper- ceel komen waar een uitbrei- ding met urnennissen gereali- seerd wordt. De exacte locatie is nog niet vastgesteld. Als de planvorming vlotjes verloopt, zal de wand aan het eind van het jaar verrijzen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.