Mooi najaarsweer

Deze week was weer een week met prachtig rustig en soms zelfs warm najaarsweer. Met zulk weer komen de herfstkleuren het mooist uit: genieten!

Dat genieten deden we op maandag in De Heimanshof, het Wandelbos Hoofddorp en op de Kaag. In het wandelbos waren er een paar nieuwe helpers, die specifiek voor het Wandelbos kwamen. Laten we hopen dat ze blijven komen. We kunnend daar na 3- 4 jaar werken wel een uitbreiding van ons vaste groepje van 3- 8 mensen naar een stuk op 20 mensen gebruiken.

In Park2020 op dinsdag maakten we serieus werk van het spitten van de voedseltuin. Maar de grond is nog steeds zo nat (na 4 weken zonder regen) dat het water soms nog op 20 cm diep staat.

Op dinsdag kwam ook de melding dat het BinnensteBuiten programma van Park 2020 op 4 november uitgezonden wordt. In De Heimanshof vlotte het werk op de weides en in het bos flink. Na het machinaal maaien van alles wat machinaal kan was het deze week tijd voor de stukken die met de hand gewied moeten worden: de voorbeeld tuin, de zoute bakken, de zoete bak, de siervakken van de schooltuinen, de mergelheuvel en de duintjes. En het bos maken we nog steeds gebruik van het feit dat de bolletjes niet boven de grond staan en we de bramen en kleine boompjes weg kunnen trekken of steken.

Donderdag was de smaakmaker om 40 makelaars op Park2020 de voedseltuin te laten zien en aan het werk te krijgen. Dat lukte wonderwel, maar of ze echt in 15 minuten een klik met gezond bewegen en voedsel telen op braakliggende gronden in kantorenparken hebben gekregen, valt nog te bezien. Daarvoor zat er niet genoeg tijd in het programma.

Vrijdag was het Meermond, waar we aan de gang gingen. Maaien en hooien van het moeras en de weides was de hoofdklus met de 9 deelnemers, maar ook het terug vinden en op bergen van honderden boomstammen en takken , die door kinderen in de bosschages of in het water ′gespeeld′, waren nam de nodige tijd en aandacht. Maar nu ligt het bouw materiaal voor talloze hutten weer duidelijk zichtbaar en beschikbaar.

Zaterdag was de vooruitgeschoven natuurwerk dag in Houtwijkerveld. Ook daar was maaien en boompjes zagen de hoofdklus. Verder hebben we de nestkasten schoongemaakt en konden we tevreden constateren dat alle fruitboompjes dit jaar onbeschadigd waren door gekomen en aangeslagen waren. Volgende jaar moeten er dan echt vruchten aankomen na 2 seizoenen.En parallel aan de Houtwijkerveldwerkdag was er een ploegje bezig op de Haarlemmermeerspoorlijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.