Out of the box denken

Deze week werd gekenmerkt door prachtig nazomer weer, waardoor we in veel van onze projecten flinke voortgang konden maken met het klaarmaken voor de winter.

Dat gold voor de Heimanshof zelf (veel maaien en afvoeren en ook de start van het intomen van de flink uit gegroeide bomen), het wandelbos Hoofddorp (300 m2 bosplantsoen ontdoen van opschot en bramen) en Meermond ( Maaien en knotten van wilgen)

Het oogstfeest op Park 2020 van vorige week kreeg een interessant vervolg deze week door iemand die wel interesse had om MEERGroen bestuurslid te worden en door de project ontwikkelaar die ons uit nodigde om mee te praten over een innovatieve invulling van de duurzaamheidsprincipes van het volgende kantorenpark. Dat gesprek op vrijdag draaide om circulaire economie,waarmee impliciet erkent wordt dat de groei er inde normale economie uit gaat en dat het belangrijk is om steeds meer technische en biologische cycli te sluiten. Dat gesprek was een warm bad,waarin het handen en voeten geven aan echte duurzaamheid volop aandacht kreeg. Dergelijke out- of – the box denk sessies liggen ons wel.En we weet wat daar uit komt.

Op vrijdag was ook de 9e versie van het oogst feest met de Buitenkaag school op het Kaageiland. De bedoeling was dat de hele Kaag gemeenschap met deze traditie mee zou gaan doen, maar als ze niet uitgenodigd worden, dan is het logisch dat er maar 30 kinderen en 15 volwassenen komen. Samen hebben we ca 100 kg appels, 25 kg peren geplukt (en 15 kilo kweeperen en 10 kg druiven) om er appelmoes van de maken. Behalve de 25 kg appelmoes ging iedereen naar huis met een vracht verse appels, peren, kweeperen en druiven. Het was mede dankzij het mooie weer en de vrijwilligers van het bezinningscentrum Stal op de Kaag een groot succes. En de kids (groep 5,6,7,8) leerden er ook nog wat praktische vaardigheden van (plukstokken en trappen gebruiken).

Het weekend was geheel gewijd aan de museumspoorlijn: Op zaterdag een stuk van 50 m ontdoen van vooral bramen en op zondag het vieren van het 100-jarig bestaan van de Haarlemmermeerspoorlijn en het 40 jarig bestaan van de museumspoorlijn vereniging( EMA)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.