Oogstfeesten

De vorige week werd besteed aan het voorbereiden van het oogstfeest. Op zondag ging het van start. En het record aan deelnemers is weer gebroken van vorig jaar. Maar liefst 60-70 kinderen en ouders waren betrokken bij het koken in de open lucht en tussen de 120 en 130 mensen aten mee, ook in de open lucht. En dat ondanks de regendreiging, die er de hele dag hing en die pas ingevuld werd toen het eten op was!

De rest van de week was business as usual, met dat verschil dat de herfst steeds meer terrein won in de vorm van lagere temperaturen en steeds meer regen. In het wandelbos begonnen we op maandag met het winter werk ( bramen en kleine boompjes verwijderen) en in Park 2020 werden de voorbereidingen ingezet voor oogstfeest nr 2 op 25 september.

Door de vele regen kon er tijd besteed worden aan het bouwen en vullen van insectenhotels. Op donderdag waren er 4 klaar die hun weg vonden naar woningbouw verenigingen in de provincie Utrecht. Op vrijdag was het zoals vaak de mooiste dag van de week, die besteed werd aan het maaien van grote delen van Meermond. Daar bij het heksen pad kwamen mooie heksenkringen te voorschijn van een curieuze paddenstoel: de plooi voetstuifzwam, die niet op zo’n veendijkje zou horen te groeien maar op de strooisel laag in een zandig dennenbos

En de week werd afgesloten met een werk dag op zaterdag op de museum spoorlijn in Amstel veen en het kennis maken met een nieuw project van1.5 ha natuur en groentetuin in Aalsmeer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.