Park 2020 Voedseltuin

Park 2020 voedseltuin

Met het klaar komen van de grondwerkzaamheden en de water voorziening was net de zomer vakantie uit gebroken en waren er bijna geen medewerkers en vrijwilligers meer in de buurt. Maar het is wel zo, dat als je te lang wacht met inzaaien er van een groei seizoen een een oogst niets meer terecht komt. De gouden regel daarbij is dat alles wat je voor 15 juli inzaait nog 2 maanden jan groeien tot de nachtvorst half september invalt. Daarom werd er deze week gebuffeld om zoveel mogelijk terrein in te zaaien. 2 vrijwilligsters (en hun kinderen) waren deze week bijzonder behulpzaam met het dagelijkse water geven zowel in de kas als in het buiten gebied. Dat doen we op de (vaste) dinsdag middag en elke avon dat het nodig is. Daardoor kon in mijn aandacht richten op het inzaaien van zoveel mogelijk groentes. Aan het einde van de week was de hele kas en 60 -70 % van de buiten tuinen ingezaaid en dankzij het water geven en het warme zomer weer begint er overal een groene waas te verschijnen. Die groene waas bestaat niet alleen uit de gezaaide groentes… het is een nieuw ontgonnen braak liggend terrein, dus overal steken ongewenste kruiden hun kop boven de grond. Voor al riet een een soort zegge zijn (op dit moment) erg dominant.

rest van de week

Ook op De Heimanshof nam deze week het Turbo tuinieren de helft van de tijd, want ook het in productie nemen van de schooltuintjes die per 7 juli verlaten waren heeft te maken met de 15 juli regel.

Half juli beginnen ook veel biotopen uit gebloeid te raken (en dit jaar met die droogte zeker) en dan gaan we pleksgewijs maaien om ook hier een 2e bloeiperiode te initiëren.

Ook op Meermond (vrijdag) en de spoorlijn Amstelveen ( zaterdag ) lag de nadruk op maaien en afvoeren.

Donderdag werd op geluisterd door weer een pannenkoekenworkshop op de Struintuin met een buiten schoolse op vang een door een bezoek van het radio programma Vroege Vogels om opnames et maken over de betekenis van plantennamen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.