Witte Weekblad: 17-6-2015: Klaprozen kleuren Overbos en Floriande rood


Automatisch herkende tekst voor zoektermen:
ekblad LOKAAL Klaprozen kleuren 17-6-15 Overbos en Floriande rood Iedereen die graag een handje komt helpen is welkom. (Foto: Jan Aukes) HOOFDDORP – Met de zomer in aantocht trekken de moeten elk jaar gemaaid en af- bloeiende klaprozen in de natuur de meeste aandacht. gevoerd worden nadat de za- Aan beide zijden van de IJtocht in Overbos en Floriande den zijn gevallen en daarna zijn in 2007 en 2008 klaprozenvelden aangelegd. Sinds weer losgewoeld worden zodat dinsdag werkt MEERGroen regelmatig in de velden. deze akkerkruiden weer kun- nen kiemen. Bloemenweides In totaal zijn er twintig velden een wijkbudget aangelegd (met margrieten) moeten elk met samen een oppervlakte door De Heimanshof samen jaar gemaaid en af gehooid van 2,5 hectare, als ook de met de wijkraden. Na de aan- worden, ga zo maar door. vochtige orchideeënoever leg heeft Stichting MEER- Vanaf deze week werkt langs de IJtocht en de bollen- Groen samen met de gemeente MEERGroen in de velden aan velden langs de Waddenweg er voor gezorgd dat de velden het onderhoud. Iedereen die en Leenderbos meegerekend elk jaar in volle bloei kwamen. graag een handje komt helpen worden. En dat gaat niet vanzelf. Ak- is welkom. Aanmelden kan via De velden zijn destijds met kerkruiden (met klaprozen) info@stichtingmeergroen.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.