Cadeau gemeente Heemstede

Deze week ging snel voor bij met 4 mei dodenherdenking, die we gebruikt hebben om het wandelbos en de tuinen op het Kaageiland op orde te brengen ( na de gemiste werkdag op Koningsdag) en 5 mei bevrijdingsdag, die we met een paar mensen gebruikt hebben om orde op zaken te stellen in De Heimanshof, want met altijd 10- 30 vrijwilligers om dagelijks te begeleiden blijven delicate zaken zoals opruimen (waar maar beperkte belangstelling voor is) , het wieden van de natuurmuren met veel rode lijst soorten en het repareren van de gaten die in het vlinderdoek van de tropische kas waren getrokken meestal liggen.

Woensdag was een minder productieve dag omdat er geweldige regen- en hagelbuien langs trokken. Gelukkig was het net droog genoeg om de 4 vandalismebestendige insectenhotels voor de gemeente Amstelveen klaar te maken voor transport en om de jeugdclub voortgang te doen vinden. 12 van de normaliter 25 deelnemers hadden de moed om tussen de buien door wel te komen tuinieren.

En de helft van de donderdag werd in beslag genomen door overleg met de museumtramlijn en de gemeente Amstelveen om een plan van aanpak voor het beheer van de spoorlijn te bedenken. Dat werd gedaan in de passende ambiance van een rijdende historische tram. Uit dat overleg kwamen zeer interessante opties om ′spuitloos′ groen beheer en burgerparticipatie in het groen op poten te zetten met een reikwijdte die verder gata da de spoordijk ( 15 ha) alleen.

Ook vrijdag was ook bijna een verloren dag omdat na 13 jaar werk mijn vrouw eindelijk promoveerde. De ceremonies en festiviteiten daaromheen kostten een hele dag.

Op vrijdag werken we normaliter in Heemstede. Juist deze week deed de gemeente Heemstede een interessant voorstel. Ze hadden een paar duizend bijenplanten over die ze aan ons aanboden.

Dat bood een pracht gelegenheid om een punt van kritiek van de gemeente Haarlemmermeer op te lossen: in het beheer van het Wandelbos Hoofddorp hebben wij ons steeds vooral op het bos zelf geconcentreerd. Maar het piratenpadfietspad tussen het oude en het nieuwe deel zag er volgens de betreffende beleidsmedewerkers niet voldoende uitnodigend uit. Die bijenplanten hebben we daarom bestemd voor deze route. En dat werd door de gemeente gefaciliteerd door de groenstroken langs dat pad los te frezen. En op vrijdag werden de planten erin gezet door de Heemstede groep.

Ook zaterdag was nog een interessante dag. 9 mei blijkt nl een ′community working day′van de Amerikaanse Yale Universiteit te zijn die ook een afdeling in Nederland heeft. En die groep wilde komen werken in De Heimanshof. Zo ontstaan er ook allerlei internationale netwerk verbanden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.