Never een Dull Moment

De hele week was het stralend voorjaarsweer waarbij de temperaturen regelmatig boven de 20 graden kwamen. In zo′n week exploderen de bladeren aan de bomen , waardoor de bosplanten snel uitgebloeid raken en komen ook de grassen en bloeiende kruiden massaal en snel op in het ′veld′.

Op maandag werkte we de gebruikelijke werkzaamheden in De Heimanshof, het wandelbos en op het Kaageiland af. Op dinsdag was het even crisis met de insectenhotels die over 2 weken klaar moeten zijn voor de gemeente Amstelveen, doordat de dakconstructie niet leek te passen. In de rest van de week hebben we daar weer een oplossing voor gevonden zodat er aan het einde van de week 3 van de 4 helemaal klaar waren. Op dinsdag begon er ook weer een examen stagiaire MBO toegepaste biologie, die bijna 3 maanden blijft. Zo′n eerste dag is altijd redelijk intensief om de wensen en leerdoel duidelijk te krijgen. Dus energie een tijd om meteen op de eerste dag mee te gaan naar een wethouders overleg had hij niet. In dat overleg in een nieuwe gemeente werd kennis gemaakt en bekeken of er samenwerkingsmogelijkheden met MEERGroen bestaan. Een aantal opties wordt de komende maanden uitgezocht bv van een voortgangs overleg over 1- 2 maanden.

Woensdag werd de kas gekalkt omdat de temperatuur nu echt te hoog op ging lopen en kwam de sociaal makelaar van een wijk langs om te overleggen of er vastgelopen mensen via vrijwilligers werk bij (o.a.) MEERgroen ′gemobiliseerd zouden kunnen worden. Er lopen dit jaar 2 van dit soort experiment in het kader van het sociaal domein de de participatie samenleving. Wij zijn daar wel voor in en hebben goede ervaring met bv GGZ cliënten.

En op donderdag was er een vervolg gesprek met alle aanbieders van cliënten vrijwilligers organisaties in die wijk. Die dag kwam er ook een brief van de gemeente waarin ons populaire boomlabyrint/boombruggenpad werd afgekeurd om dat het niet gekeurd was volgesn de NEN- noremn,. Datwij het geesten gekeurd hebben over 3 maanden met soms tientallen mensen tegelijk erop dat telt blijkbaarniet. Dus dat was een flinke domper. We willen er voor waken dat we dit door iedereen gewaardeerde ontdekelement dat we met man en macht hebben gebouwd niet verliezen aan de keurings industrie die ons gaat verplichten om er tienduizenden euro′s aan te verspijkeren. Het is en blijft een aanklacht tegen de zo op risico′s ingerichte saaie wip kippenspeelplaatsen, dat de kinderen zich van buiten spelen afwenden en achter de computer aan schietspelletjes en andere asociale gedragingen gaan wennen.

Vrijdag 24 april was de meest dynamische dag. Met 16 mensen togen we op een uitwisselingsprogramma van Meermond naar Groenendaal in Heemstede om met de boswachter bijna 3/4 ha bos van esdoorn opschot te ontdoen. Het was ook verreweg de mooiste dag van de week. En dan merk je hoe voldoening schenkend dit soort werk is. Als er dan ook nog een mededeling door komt dat het tuin project op het kantorenpark 2010 door gaat voor 3 jaar, dan lijkt de dag niet meer stuk te kunnen. Maar dat was niet zo:

Om 4 uur was en nog een gesprek met de gemeente over de 5 jaar beheer contracten van het Wandel bos en Houtwijkerveld. Op dat overleg bleek dat ons uit gebreid evaluatieverslag wat al 2 keer opgestuurd,nog steeds niet was doorgekomen en dat de overheidskijk op vrijwilligerswerk niet de onze is. Als we 90 % van alle oevers (voor de 1e, 2e en zelfs 3e keer) op orde hadden werd het contract beoordeeld op die 10 % ( als een′nee′), En zo was het met alle 40 punten. Met zo′n evaluatie is alle in Groenendaal op gedane energie weer verdampt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.