Opening Struintuin

Maandag was 2e paasdag en die werd gebruikt om poppen van tropische vlinders voor de vlinder kas te halen uit Drenthe.

Dinsdag was het bouw proces van de 4 vandalisme bestendige insectenhotels voor de gemeente Amstelveen zo ver gevorderd dat we toe waren aan het vullen van de inhoud met beton. Helaas was een deel van beton te dun geworden , zodat we vanaf woensdag 3 dagen nodig hadden om de buitenkant te reinigen. En op donderdag konden de hardhouten daken worden geplaatst waarop de dakpannen bevestigd gaan worden.

Op dinsdag werden ook de laatste voorbereidingen getroffen om de Struintuin, onze natuurontdektuin) te openen. Het was op woensdag stralend weer en wel 40 kinderen en 40 volwassenen waren erop afgekomen. De feest reugde voor het openen van met name het in gebruik nemen van de nieuwe attractie: het 80 m lange bomenlabyrint, werd nog vergroot door een spelmiddag voor alle kinderen waaronder het maken van stokbrood, het bouwen van een eigen pijl en boog , koekhappen, en veelmeer.

Het weer bleef prima tot vrijdag waardoor er op donderdag al 40 en op vrijdag zelfs bijna 80 mensen poolshoogte kwamen nemen. Op donderdag evalueerden we de samenwerking van de afgelopen 2 jaar en legden we het fundament voor de toekomstige samenwerking tussen de museumspoorlijn, Meergroen en de gemeente Amstelveen.

Op vrijdag werd er in Meermond gewerkt. Op deze werkdag rondden we het winter seizoen af. Vanaf nu tot oktober is er geen tijd voor bouwen en het wegwerken van achter stallig onderhoud meer. Het wordt buffelen om het groeiseizoen een beetje bij te houden.

En op zaterdag hadden we de gelegenheid om in de grote Gamma in Hoofddorp een insectenhotel workshop te houden, Bijna 30 ouders met vooral kinderen deden er aan mee. Veelal zeer in de natuur geïnteresseerde kinderen, waarvan er aan aantal belangstelling hadden om mee te draaien met de Jeugdnatuurclub.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.