Voorjaarskriebels

Elke week bij MEERgroen is gezellig druk, maar als het voorjaar zich aandient wordt het een gekkenhuis. Slechts een avond deze week zag ik kans thuis te zijn.

Want er staan niet alleen krokussen en boomknoppen op springen:

Op zondag was de grote jubileum lezing van De Heimanshof met een redelijke opkomst.

Op maandag vonden we na 4 weken onderbreking weer tijd om het boomlabyrint, wat we op 8 april officieel gaan openen in de struintuin van De Heimanshof, aan een volledige veiligheidstest te onder werpen en klaar te maken voor de opening. Die middag was er overleg met onze coördinerend wethouder in B&W en in de avond met de beheerder van een grote begraafplaats die overweegt om ruimte te maken voor meer ecologisch beheer.

De dagen vanaf dinsdag waren deels gevuld met de voorbereidingen voor het uitbrengen van de 14 monumentale bomenroutes en het bellen van alle boomeigenaren om ze uit te nodigen voor de lancering op 10 maart. En de dinsdagavond was geheel bezet met een burgerparticipatie bijeenkomst waarin de gemeente Heemstede zich probeerde voor te bereiden op de nieuwe participatie samenleving.

Op woensdag kregen de biotoopborden die we in De Heimanshof willen plaatsen hun bijna definitieve vorm en gaf ik een lezing over ecologisch beheer in het Hoofddorp Centraal auditorium gericht op meer deelnemers in het wandelbos en de fruittuinen.

Donderdag avond was gevuld met en bijeenkomst om het Groen Platform Haarlemmermeer vorm te geven.

Vrijdag werkten we de hele dag in MEERmond met een man of 15 en zaterdag aan de museum spoorlijn in Amstelveen en zondag was de start van het Tuinseizoen van de Tudorpark groentetuinen. De vrijdag-, zaterdag- en zondag avond waren druk bezet met het plannen en voor bereiden van de bomenroute lancering, de boomweggeefdagen en de 16 NLdoet project van de week erna.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.