Heemsteedse Courant: 18-2-2015: Vrijwilligers creëren lucht in bos


Automatisch herkende tekst voor zoektermen:
Vrijwilligers creëren lucht in bos CAREL LE BRUN de eigen tuin. Franke van der Laan, directeur Meergroen: “Ook beukjes, kastanjes, vel- desdoorn, vernijnbomen, mei- doorns en kardinaals mutsen worden verzameld.” Op de 120 jaar oude beuken- laan is overwoekerend groen verwijderd. Daaronder komen juweeltjes als zwarte- en gele trilzwammen, judasoren en zelfs de zeldzame dodemans- vingers te voorschijn. Door het uitdunnen is er ruimte voor minder assertieve soorten met meer ecologische kwaliteiten zoals bloemen, bessen en no- ten. Eric Jagtman, coördinator: “Wie wat met natuur heeft, is van harte welkom vrijblijvend langs te komen op een vrijdag. Er is altijd wat te doen of te ontdekken.” Informatie: tel. 06- 4380 3837. www.stichtingmeergroen.nl. HEEMSTEDE – Vrijwilli- gers van Park Meermond zijn nu ook actief in wan- delbos Groenendaal. Sinds juli 2013 onderhouden zij het park aan de Cruquius- weg. Hier is een fruitboom- gaard, ijsvogelwand, heksen- pad, 30 nestkasten, drie amfibiepoelen en een speel- tuin. Vrijdag 13 februari trok- ken vrijwilligers op met de on- langs bij de gemeente Heemstede in dienst getreden boswachter Jeroen Veldhuisen en de vrijwilligers van Groe- nendaal. De groepen gaan va- ker met elkaar aan de slag. Zij verwijderden zo’n 10.000 zaailingen van esdoorns en bra- men, die voor particulieren op vrijdagen beschikbaar zijn voor Harde werkers aan de bak. (Foto: Carel le Brun).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.