Ringbiennale en Oogstfeesten

De week begon rustig met het spitten van de akker in De Heimanshof, voortgaand onderhoud aan het wandel bos en een mooie bonen en wortel oogst in de tuinen op de Kaag. In het wandel bos was een enorme zwavelzwam collectie van samen misschien wel 30 kg opvallend. Deze zwam is helder zwavelgeel, eetbaar en schijnt naar kip te smaken. Dat gaan we een stukje van op het oogstfeest van De Heimanshof op de 14e september eens uitproberen. Die middag was een overleg gepland met Park café Groen, waarbij een groentekas vrijkwam waarvoor een beheerder gezocht werd. In de daarop volgende gesprekken werd het steeds interessanter om dat er ook verschillende toekomstige kantoor locaties in aanmerking kwamen om tijdelijk ontwikkeld te worden tot koude grondtuin, natuur tuin, etc.

De rest van de week stond vooral in het teken van de organisatie van de eerste inspiratiedag activiteit: op zondag de 14e oogsten en koken met 30- 60 mensen en daarna eten in de open lucht met 100- 200 mensen. het is heel leuk om veel mensen enthousiast te maken om er samen iets leuks van te maken. Er komt veel initiatieven en creativiteit bij vrij. En gaande weg door de week stoomden de emmers producten en benodigdheden binnen.

Op vrijdag was er ook een oogstfeest op het Kaageiland. Daar hebben we 7 jaar geleden met Pastoor van Lent bij het bezinningscentrum een hoogstamboomgaard geplant met de lokale school. Het idee is om elk jaar de school en de bevolking te betrekken bij zowel de verzorging ( mesten en snoeien) in maart als bij de oogst in september. Nu kwamen de 27 kinderen en 10 volwassenen hun beloning voor het werk in maart op halen: maar liefst 50 kg kwetsen.l 30 kg kweeperen, 40 kg appels, 10 kg peren en 20 kg druiven. Tijdens het oogsten werd er al appelmoes gemaakt die iedereen mee kreeg net als hun deel van de druiven en kwetsen (pruimen).

Wat het oogstfeest op De Heimanshof wordt, weet ik volgende week

Deze week startte ook de RIngbiennale: een kunstuiting rond het thema landschap binnen de ringvaart. Vanuit Meergroen hebben we daar het onderhoud aan hetlandschap en de mponumentale bomen ingebracht. Over werken aan het landschap lijken de betrokkenen een ander idee te hebben dan wij. Tot dusver is er nog geen enkele opgave binnen enis de eerst werkdag vandaag al gecancelled. Een tentoonstelling rond de monumentale bomen is niet officieel geopend ,maar gewoon begonnen. Dus ook daar loopt het niet storm. Blijven over de beide rondleiding in het wandelbos de 14e en rond Vijfhuizen de 21e.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.