Overleven in de natuur

Deze week stond bijna helemaal in het teken van overleven in de natuur:de titel van het 3e en laatste open weekend van dit jaar van De Heimanshof.

De tuin en alles daarin,waaronder de onderwater ontdek wereld moest daarin optimaal naar voren komen.

Aan onze onderwater ontdekwereld zijn we al van af mei 2013 aan het bouwen:eerst een vijver dicht daarop stellingen bouwen, 10 aquaria van 1.5m zelf kitten ( dus 3 x overdoen) zoveel mogelijk soorten uit de Haarlemmermeer zoeken vinden (inmiddels een 40 tal) de waterkwaliteit en het voeren onder controle krijgen en de laatste 4 maanden : het bouwen aan een verlichtingsinstallatie die de vissen( en de algen ) meestal in het donker houdt ,maar tijdens bezoek volop in het licht.2 weken geleden kregen we de laatste van de gewenste vissen en krabben en de afgelopen week was het stressen om de verlichting kant en klaarte krijgen. En afgelopen vrijdag 22 augustus was het klaar!

Een en ander was de reden om een brede publiciteit te zoeken. Vooral bij donker weer en inde avond zijnde inmiddels 15 ( van de 20 ) verlichte aquaria spectaculair om te zien.

De rest van de week was gevuld met het klaarmaken van de tuin,het regelen van spullen en mensen en het binnen halen van de inmiddels overvloedige oogsten van al onze tuinen.Zeker de bonenoogst was deze week enorm: minstens 17 emmers vol.Jammer dat restaurant ( Onze normale afnemer) voor Mystery land gesloten was..Daar kon de oogst niet heen. Ook de regen was deze week overvloedig: bakken kwamen er uit de lucht tot letterlijk 5 minuten voor de openingstijd op zaterdag.Daarna klaarde het helemaal op en konden we op zaterdag met 20 medewerkers ca 100 bezoekers verwelkomen. En morgen op zondag wordt het vast nog beter. Daarover volgende week meer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.