Een beetje rustiger

Na de week met 3 dagen 50- 60 extra vrijwilligers hadden we als vaste ploeg deze week wel behoefte aan een pas op de plaats: om wat dingen op te ruimen en het gejaagde gevoel kwijt te raken.

Maandag was 2e paasdag. Het wandelbos was de week ervoor bediend met 60 werkers, dus dan kon wel een keertje zonder ons. In plaats daarvan togen we met 2 mensen naar het Kaageiland. Het voorjaar was al sterk op dreef en er was veel te weinig gewied in de groente tuinen en ook het zaai schema was achter geraakt. Een hele middag werd die schade ingehaald

De dinsdagmorgen was nodig om met de GGZ groep wat na te praten over de hectische week ervoor en verder was het hard nodig om gereedschap wat overal verspreid stond op te ruimen. Ook de kruiden tuin de nieuwe bordjes werden op orde gebracht. In de middag lag er weer 5 m3 compost om in de Oostoogst kas te verwerken en spraken we een subsidievoorstel door. Tussendoor vroeg en kreeg een BSO (buitenschoolse opvang) groep in de struintuin aandacht.

Last but not least was het eindverslag van het burgerparticipatie project voor de provincie gereed en kon klaargemaakt en opgestuurd worden.

Woensdag is de vaste werk dag in De Heimanshof. Vorige week was het normale ritme verstoord door de grote aantallen extra werkers die alle aandacht vroegen. Dat moest deze week rechtgetrokken worden. Het was prachtig weer en de jeugdclub was in volle sterkte aanwezig en dat werd beloond met extra ganzen eieren die verloot werden en een demonstratie honing oogsten: de eerste 15 kg van dit seizoen.En na 9 maande meldde zich weer een paartje ijsvogels om te broeden!

In de avond was er tijd om een ontmoeting met de nieuwe wethouder over sociale duurzaamheid voor te bereiden.

Donderdag was nog niet echt rustig et 15 werkers en 20 tuinders van het tuinatelier met een overlappend programma. Maar het mooie weer maakte veel goed.

Vrijdag was de eerste echte lekker rustige dag: met 8 mensen Meermond opknappen: 5000 takken die rond gestrooid waren tijden de avonturendag vorige week opgeruimd in de morgen en in de middag Meermond geïnventariseerd( bv de eerste braamsluipers, nachtegalen,tuinfluiters en duizenden ratelaars ontdekt) en duizenden Perzische berenklauwen uitgestoken of afgemaaid. Met 8 goede werkers is dat goed te doen en te overzien. Het toetje die dag was een productief overleg met het Historisch museum ( eindelijk voor het eerst sinds 2007!) om samen te werkenrond het thema bomen om bij weg te dromen tbv de Ringbienale.

Zaterdag: Struintuin open doen en voorbereiden van de kampeertocht van de Greenteens op zondag en maandag op de Kaag.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.