Voedselbank Aalsmeer

Deze week kwam er eindelijk schot in het inrichten van de tropische vlinderkas. Het eerste vlindernet van 8 x 15 m werd op gehangen en we konden deurflappen bestellen die voor de schuifdeuren moeten komen.

Op maandag werden er 9 granenvelden ingezaaid en op vrijdag de eerste 5 bonenakkers.

Er plofte ook een ′burgers betrekken bij groen′prijsvraag op de mat, waar we 5 project mogelijkheden inzien: in Heemstede ( uit bouw van Meermond) , in Amsterdam ( rond de spoorlijn): In Hoofddorp ( rond het waterzuiveringsterrein), in Aalsmeer ( rond de kas van de voedselbank) een eentje voor heel Noord-Holland (in 5 jaar tijd groeien van 10000 naar 100.000 vrijwilligers. Maar dat betekent wel elke avond projectvoorstellen schrijven en veel overleg.

Op donderdag kwamen er 10 groepen kinderen in het kader van een Roefeldag ( roefelen is ontdekken)naar de Heimanshof, naast de 20 Groei en Bloei tuinders ende 20 reguliere vrijwilligers.

Op vrijdag verzorgden we met 15 begeleiders en 30 kinderen de fruitbomen op het Kaageiland rondde Stal op de Kaag.

Op zaterdag was er in de morgen werkdag in Houtwijkerveldwijktuin ( Nestkasten ophangen fruitboomgaard verzorgen,ingezakte ijsvogelwand afbreken en stinsenbos ontdoen van boom opschot) en in de middag een rondleiding voor 20 mensen in De Heimanshof.

Op zondag jeugdclub ekskursie naar de Eendenkooi Vijfhuizen.

Tussendoor weer 4 monumentale bomen routes klaar gekregen met Ans en Jose.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.