Eerlijke Oogst Aalsmeer

Tuinen van Vork en Mes

De wens om gezond voedsel te produceren en te eten delen we met Jonathan Karpathios, chef/eigenaar van Restaurant Vork en Mes. Samen met hem onderhouden we een serie biologische groentetuinen in de Haarlemmermeer waarvan de oogst in de keuken van Vork en Mes wordt verwerkt.

eerlijke oogst
Een onderdeel van deze tuinen is Stichting Eerlijke Oogst, een 3000 m2 kas in Aalsmeer. Jonathan nam het initiatief een oude kas weer nieuw leven in te blazen. MEERGroen ondersteunde in de oprichting hiervan en helpt elke dinsdag met vrijwilligers. Het groeiseizoen loopt van februari tot en met december. De kwekerij heeft Jonathan ter beschikking gekregen van een familievriend.

Zonder verwarming en met de veengrond kunnen we er soms wel 6 oogsten per jaar produceren (in koude grond teelt is dat maximaal twee).

Bovendien komen er buiten onbereikbare producten zoals tomaten, meloenen, augurken, komkommers, champagneblad, verveine beschikbaar.

De kas is vanaf december 2011 ontgonnen. Het eerste teeltseizoen begon februari 2012 op een derde van de oppervlakte. Sinds juli 2012 is de hele kas in gebruik.
Elke dinsdag, donderdag en zaterdag wordt er gewerkt.

Voor meer informatie zie: www.eerlijkeoogst.nl/Eerlijke_Oogst/

Adres: Oosteinderweg 137 te Aalsmeer (naast de Ezelkeet)

eerlijke oogst