Vernieuwd MEERGroen bestuur

Bestuurszaken

Aan het begin van het jaar spelen er al tijd veel financiële en bestuurlijke zaken. Dit jaar ging het er bij MEERGroen om om de financiële organisatie na de eerste aanloop jaren op orde te krijgen inclusief een accountantsverklaring. Het viel mij daarbij als buitenstaander op, hoeveel toestanden je kunt maken over 14 inkomsten- en 58 uitgaven -posten. Maanden zijn we en 2 accountantsbureaus mee bezig geweest. Zagen, wieden en spitten is dan een stuk eenvoudiger en bevredigender. Er zat druk op de ketel omdat per 1 februari specifieke regels voor het behouden van de ANBI status (zie elders op de website) gingen gelden. Maar het is gelukt.

Frank Wempe en Niek Reichart zijn na 2 jaar als bestuursleden afgetreden en hun plaatsen zijn in de bestuursvergadering van 27 januari aangevuld door Marianne Nieuwenhuise als voorzitter( tevens Voorzitter Slowfood Haarlem en Commercieel directeur van Kitchen on a Mission); Ton van Oostwaard: algemeen lid (tot deze tijd adviesraad lid en werkzaam bij de gemeente Amstelveen bij Openbare werken en in dat verband aan Groene Klimaatzones in de Metropool regio Amsterdam)en Marike Bos, als interim secretaris (communicatie specialist,werkzaam in de detailhandel en actief betrokken bij De Heimanshof.

In de vergadering werden ook vele verslagen afgerond: naar de gemeente over de contracten in het Wandelbos en Wijktuin Houtwijkerveld; het jaarverslag 2013 en een aanzet werd gemaakt met het 2-jaarlijkse verslag naar onze voornaamste sponsor in 2012 en 2013: de provincie Noord-Holland.

Buiten werk

Als de buitentemperaturen minder worden, passen we daar ons werktype op aan. In het wandelbos kon er lekker gezaagd worden en zijn we begonnen de bollen te herverdelen, die er in 2008 geplant zijn en die inmiddels zulke pollen hebben gevormd dat ze elkaar verdringen en middenin gaan rotten. Daardoor kunnen we van elke pol er minstens 4 maken, waarmee we bv het nieuwe deel van het wandel bos kunnen opfleuren.

In De Heimanshof hebben we het opgegeven te wachten op het OK de gemeente om op het waterzuiveringsterrein 150 tuintjes in te richten in 2014 . We willen iig half maart beginnen met een nieuw tuinseizoen en daarvoor moeten we dan maar dubbel werk doen door iig nu de 60 tuintjes op De Heimanshof weer klaar te maken. We moeten sowieso veel dubbel werk doen omdat er inmiddels 80 ton tegels, 20 m3 mest, 15 ton boomstammen en 3000 dakpannen liggen te wachten voor gebruik in het waterzuiveringsterrein. En dat moet samen met de 150 m3 tuingrond allemaal 500 m versleept worden. We hadden dat liever vanaf 1 november meteen op locatie laten brengen zoals het plan was.

3 dagen regende het pijpenstelen deze week: ideaal weer om binnen aan insectenhotels en nestkasten te werken. Inmiddels hebben we 30 nestkastjes klaar en 6 grote insectenhotels.

Op natuurspeelplaats Meermond ( Heemstede) werken we in rap tempo veel achterstallig onderhoud weg op de 5.5 ha. Daarmee krijgt de gemeente (en de pers) steeds meer plezier in het project. Deze week is de gemeente begonnen om een super de luxe ijsvogelwand naast de bestaande paddenstoelenwand aan te leggen,er komt geld voor de aanleg van een boomgaardallee langs de ingang en we krijgen eigen gereedschap en een container voor een veilige opsag. Het planten van de fruitbomen t gaat een leuke actie worden op 13 maart tgv de nationale boomfeestdag.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.