Heemsteedse Courant: 22-1-2014: Park ziet graag Heemstedenaren


Automatisch herkende tekst voor zoektermen:
Park ziet graag Heemstedenaren Vrijwilligers in de eeuwige strijd tegen de bramenstruiken. Bert Bos, Marlied Collet, Eric Jagtman, Martin van Veenendaal, Franke van der Laan en Carl Meskers. (Foto: Marieke van der Leij) HEEMSTEDE – Er is een chronisch tekort aan Heemste- versiteit in de natuur op Meer- Honden zijn niet toegestaan. denaren op park Meermond. mond te realiseren. ‘Het is hier zo heerlijk werken,’ Voor wie het nog niet weet: vertelt Jagtman. ‘Middenin de Iedere vrijdag snoeien, wieden op orde gebracht door een park Meermond is sinds het natuur, flink bezig zijn en al- en beplanten de vrijwilligers groep vrijwilligers. Maar die jaar 2010 opengesteld voor het door leren we over het natuur- het park. “Ik ben hartstikke blij komen doorgaans niet uit publiek. Op deze voormalige schoon. Tedereen is welkom, met de twee Heemstedenaren Heemstede. Terwijl Meermond vuilstort is een flinke laag aarde ook voor slechts een paar uur- die er nu zijn én natuurlijk met juist bedoeld is voor Heemste- aangebracht en sindsdien is het tjes. de vrijwilligers uit Haarlem en denaren. een park. Kinderen kunnen er De gemeente zorgt voor koffie Hoofddorp,’ zegt Jagtman, De meeste vrijwilligers volgen hun energie kwijt op een speel- en koek, materialen zijn aanwe- ‘Maar het zou mooi zijn als in het kielzog van Franke van heuvel, er zijn diverse attributen zig. meer dorpsgenoten zich aan- der Laan, de initiatiefnemer van aangebracht, er is een pontje Informatie bij Eric Jagtman, te- sluiten.’ Meergroen in de Haarlemmer- dat met de hand naar de over- lefoonnummer 06-4380 3837. Het openbare park en speelbos meer. Sinds vorig jaar is er ook kant gedraaid kan worden, er is E-mail: naast de Gemeentewerf aan de een Heemsteedse tak opgericht, een duurzaamheidspad en een eric.jagtman@kpnmail.nl. Cruquiusweg wordt wekelijks met het oogmerk om meer di- mooi uitzicht op het Spaarne. www.stichtingmeergroen.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.