Veel administratie en het dal

De donkere dagen rond kerst gebruik ik elk jaar om de administratie van het hele jaar op orde re brengen, privé, voor mijn bedrijfje Genieadvies, voor de Heimanshof en dit jaar kwam daar ook Stichting MEERgroen bij )bij gebrek aan een penningmeester. Omdat mEERGROEN (voor het eerst voor mij) via een accountant moest gaan, zat daar wel iets meer werk aan vast: om precies te zijn 10 avonden en een paar middagen. Maar toen was dan ook heel 2011/2012 en 2013 op orde. Tussendoor was het buffelen om voor het einde van de subsidieperiode van de Provincie Noord-Holland het laatste project goed af te ronden.En dat had ook heel wat voeten in de aarde. Er komen maar liefst 14 routes langs ′bomen om bij weg te dromen′ en 700 uur werk (mijnerzijds) aan research , schrijven, foto′s maken en checken begon eindelijk vruchten af te werken in samenwerking met Ans Roling die er ook talloze uren in heeft zitten en de eindredactie deed en vormgeefster Jose Baris die de vormgeving van de folders van elke route voor haar rekening nam. En deze maand moest het gebeuren dat ook de 10 routes die nog niet af waren rondgebreid en vormgegeven werden.

Met nog 1 week te gaan voor Ans een maand op reis gaat ziet het ernaar uit dat het gaat lukken. Ik hoop dat voor 1 februari alle 14 routes iig op de website van Meergroen digitaal te downloaden zijn. En dan gaan we werken aan het promoten van de routes bij bv de dag van het park (Mei), de nationale boom feestdag ( 21 maart) en de Ringbienale (september) en wie weet wat er nog meer aan (city)marketing mogelijkheden opduiken. En we kunnen rustig gaan werken aan het drukken van folders, en het bundelen van alles in een kloek boek(als we er geld voor vinden.)

O ja en tussen door hebben we een aanvraag voor het Anjer fonds met flink wat papier werk en 24 ( !) NL Doet projecten voor 21/22 maart op poten gezet gezet

Al met al was er ook mede dank zij de kerstdagen flink minder frisse lucht te happen dan in een gemiddelde week: af een toe een bezoek aan de Heimanshof om de kas water te geven, en om Jacob de papagaai en de vissen in de onderwater ontdek wereld te voeren en het wegspitten van een rand riet in de ecologische oever in mijn eigen heem tuin. Dat was het wel.

Wel gebeuren er altijd wel leuke dingen: Er kwam op een een tip voorbij om in te schrijven voor een

presentatie van de TEDX Binnenhof voor eenn zaal met investeerders van de Agro-Food industrie met als onderwerp ′voedsel en maatschappelijke relevantie′. Dat was op ons lijf geschreven. Maar ja de kandidatuur moest gepresenteerd worden in een 3 maximaal minuten lange video pitch. Wie weet hoe lang en intensief onze boodschap is, zal begrijpen dat dat een hele kluif was en we hadden ook geen Meertv faciliteiten meer en we hoorden het bericht 4 dagen voor de deadline. Gelukkig zat er weer een Engeltje op mijn schouder die ervoor zorgde dat op het moment suprême een video- en monteer hulp beschikbaar kwam. Na 2 dagen schrijven, slijpen en oefenen kwam dit er uit: oordeelt u zelf: http://vimeo.com/80930237

Ook werd er gewerkt aan de bestuurlijke problemen van MEERGroen. Op zaterdag 28 mocht ik nader kennis maken met een zeer getalenteerde geïnteresseerde in een bestuursfunctie, waar u ongetwijfeld nog meer van gaat horen.

En we sloten het jaar af met een einde jaarspektakel van de Greenteens. Hoe dat gegaan is, mag als voorbeeld staan voor onze werkwijze: hoe je met een beetjes creativiteit en flexibiliteit van elke activiteit een feestje kunt maken waar iedereen baat bij heeft. Al begin dit jaar hadden we besloten iets de 29e iets te gaan doen. Het werk principe bij de Greensteens is dat ze zelf dingen organiseren… maar ja,.. tieners,er valt wel een (vaak) iets tussen de wal en het schip. Dus er stond 15 december nog geen programma in de steigers toen er een mailtje langs kwam van de Historische Tramlijn vereniging dat er voor de oliebollenrit op 29 december nog deelnemers gezocht werden. Dat mailtje kreeg ik omdat we in hun maillijst zaten nadat we met de natuurwerkdag 3 dagen lang geholpen hadden om hun spoordijk ecologisch op te knappen. Maar een kaartje kostte €12.5. Te veel voor ons. Dus ik probeerde het met een verzoek of we met 12 deelnemers groepskorting konden krijgen en ook of we voor onze ritprijs mochten werken. Bij die natuurwerkdag hadden we zoveel indruk gemaakt dat het bestuur ons de deal van ′werken voor een gratis rit′ gunde… maar ja voor niets gaat de zon op en tieners moeten wel leren de handen uit de mouwen te steken. We hebben nu afgesproken om 23 februari een werkdag (met veel PR) te gaan houden om met een grote ploeg weer veel te gaan doen. De rit vandaag was een groot feest en bij voorbaat hadden de tieners het idee dat ze aan 1 oliebol niet genoeg zouden hebben dus er werd ook spontaan door hen zelf een super de luxe high tea en een natuurquiz geregeld. Zo waren we van 12 tot 8 heerlijk bezigzij leerde organiseren en iedereen was blij. Een mooie afsluiting van het jaar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.