Dakpannen en kabouters

Algemeen

Deze week was de herfst vakantie en de hele week was het prachtig weer: tot 23 graden.Zodoende kregen we 2 groepen Buiten schoolse opvang (BSO) kinderen van 30 en 40 op bezoek: Kabouterkindjes van 4- 7 jaar oud. En we hadden lucht gekregen van de sloop van panden voor de omlegging van de A9 bij Badhoevedorp.

Daar konden we dakpannen vinden voor insectenhotels ( 300) voor onze nieuwe opslag schuur ( 700) en voor een natuurmuur om 2 tuincomplexen van elkaar te scheiden (5600!).

Maandag 19 oktober

Dee dag kregen we bezoek van 30 Wervelwindjes en met 6 Heimanshofvrijwilligers en 6 eigen begeleidsters maakten we er een feestprogramma van: graan dorsen, wannen, malen en daarvan 80 pannenkoeken en pizza′s maken, paddenstoelentochten door het ′enge′ bos, vissen bekijken en voeren met zelf gevangen wormen, etc,etc. Je bent zo driekwart dag bezig. Daarna was er alleen tijd voor een ritje naar Rijsenhout, waar we gelukkig vele palen en planken vonden. Toen net op tijd terug voor een ontmoeting met een accountant om de jaarrekening van MEERgroen op te maken.

En in de avond stelden we een offerte samen voor het werk wat we voor Recreatieschap Spaarnwoude konden uitvoeren deze winter.

Dinsdag 20

De ochtend werkten we met de GGZ cliënten in de groentetuin. En verscheen er een Maatschappelijke stagiaire die meteen de rest van de week kwam werken: Jissy. We zouden gebeld worden door het sloop bedrijf waar we in de middag dakpannen konden halen. Die belde natuurlijk niet zodat we zelf maar op zoek gingen en dat lukte wel. We mochten beginnen op een huis met ca 2000 pannen. Maar toen kwamen de mitsen en maren: helmen (hadden we niet), hesjes (hadden we wel) en eigenlijk moesten we ook steigers gaan bouwen met veiligheidsgordels… wat een onzin. Het ging 2 ritjes van 160 pannen goed en toen kwam de controleur en moesten we stoppen. Dus we moesten er toch aan geloven en het regelen daarvan kostte veel tijd maar konden we door. Daarna snel naar de Boswachters van het Haarlemmermeerse Bos om het winterwerk in het bomen- en insectenpad af te spreken.

Woensdag 23

Naast het reguliere Heimanshofwerk maakten we werkafspraken voor het opstarten van het kassenproject voor de Voedselbank Aalsmeer. Dat deden we mede in een restaurant dat mogelijke afnemer van een deel van de groente zou kunnen worden.

Donderdag 24

De ochtend van deze prachtige dag (weer 22 of 23 graden) was voor de tweede kaboutergroep. Deze keer Happy Kids in gele hesjes ipv rode t-shirts met hetzelfde programma als maandag. En in de middag gingen we vol aan de gang om meer dakpannen te halen. We konden zelfs aan het tweede huis beginnen.(hoewel het transport naar De Heimanshof tot 9 uur ′s avonds door ging)

vrijdag 25

Die ochtend werd besteed aan het maken van filmopnamen tbv een projectoverzicht van de genomineerden voor de Groen en Gezondheidsprijsvraag van het Nationaal Groenfonds. Het was een leuke en professionele ploeg die de opnamen maakten en Greenteens, en allerlei vrijwilligers waren gekomen voor de ambiance en om geinterviewd te worden over hun bijdrage en mening. Voordat we weer het dak op konden, hadden we nog tijd om de tropische kas verder her in te richten tbv een werkplein voor insectenhotels en waardplanten voor tropische vlinders. Aan het einde van vrijdag ( 20 uur) hadden we 10 vrachtjes van 150- 160 dakpannen op De Heimanshof.

Zaterdag 26

Om dat de slopers in 2 dagen met groot geweld het huis aan de overkant van de weg fijn hadden geknepen, en we volgende week pas op woensdag weer tijd hadden , gingen Arno en ik met gezwinde spoed op zaterdag weer het dak op ( weer zo′n mooie dag ! en zeker als er dan op 20 m boven je ook nog een slechtvalk langskomt en we weer 1000 pannen scoorden was het een prima dag!). En gaandeweg ontdekten we nog veel meer bruikbaars: 50 x 50 cm tegels (paden voor de tuintjes) een hardhouten pergola ( om het hout hok te bouwen ) en ijzeren hek elementen om het half intacte hek om de waterzuivering te completeren.Toen we zaterdag avond en zondag nog de laatste ritjes dakpannen veilig hadden gesteld hadden we er ca 2500 overgebracht. Het was een vermoeiende( 4 keer 2500 pannen x 2 kilo per stuk door je handen laten gaan is 20 ton) maar mooie dag

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.