Witte Weekblad: 16-10-2013: Onderhouden natuur vraagt om helpende hand


Automatisch herkende tekst voor zoektermen:
Onderhoud natuur vraagt om helpende hand 16-10-13 ww Samen werken aan het onderhoud van de natuur. (Foto: pr) HAARLEMMERMEER – Natuurliefhebbers in Neder- land gaan zaterdag 2 november aan de slag tijdens de Nationale Natuurwerkdag. Stichting Meergroen biedt twaalf projecten in Haarlemmermeer en omgeving waar mensen hun handen uit de mouwen kunnen steken. Indi- vidueel of met een groep. Bomen zagen, maaien of jonge voor de 60 hectare die buiten boompjes oogsten voor de de heemtuin worden beheerd Boomweggeefdag in maart: er een aparte stichting is opge- is voor ieder wat wils. Al meer richt, Stichting Meergroen. Vo- dan tien jaar wordt vanuit de rig jaar werkten 800 mensen Hoofddorpse heemtuin De mee aan het winterprogramma Heimanshof hard meegewerkt en dit jaar streeft de stichting aan ecologisch beheer van het naar minimaal 1.000 werkers. openbaar groen. Sinds 2011 Voor Meergroen is elke dag hebben deze werkzaamheden van het jaar natuurwerkdag. zo’n omvang bereikt, dat er Het winterprogramma omvat dit jaar twaalf projecten in de periode tussen de Nationale Natuurwerkdag en de landelij- ke vrijwilligersdag NL Doet (15 en 16 maart 2014). In deze periode staat de groei in de na- tuur nagenoeg stil. Een goed moment op terreinen op orde te brengen voor het voorjaar door te snoeien, bomen te za- gen en opschot van bomen te verwijderen. Zo komt er meer ruimte voor de overblijvende bomen en ondergroei. Een ecologische verrijking van het gebied. Inschrijven Mensen die mee willen helpen kunnen individueel of met een groep van tenminste vijf perso- nen inschrijven. Mensen die op de Natuurwerkdag wil werken, kunnen zich inschrijven via onderstaande website. Voor an- dere dagen kan contact worden opgenomen met Franke van der Laan, 06-48226490 of fbvdlaan@zonnet.nl. www.natuurwerkdag.nl /meedoen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.