verjaardag: 60 jaar

Deze week stond voor een groot deel in het teken van mijn 60- ste verjaardag. Het is niet zo leuk om in augustus jarig te zijn om dat de meeste mensen er niet zijn. Verder heb ik nauwelijks materiële wensen (Maar des te meer immateriële) . Dus meestal schieten verjaardagen er bij in. Maar een 60-ste jaar is toch wel waard om even bij stil te staan, zeker als dat gebeurt in een periode waarin er zoveel dynamische gebeurtenissen zich aan het ontwikkelen zijn. Daarom heb ik deze gelegenheid aangegrepen (met vele gelijkgestemden)om het groepsgevoel een stimulans te geven. Voor De Heimanshof en MEERgroen onderhoud ik vele kontakten, maar de meeste mensen zien elkaar nooit. Daarom werd deze verjaardag een gelegenheid om iedereen die zich bij mij, Heimanshof- en Meergroendoelen betrokken voelde uit te nodigen. En het Haarlems Dagblad heeft dit zelfs letterlijk vertaal door deze uitnodiging in de krant te zetten. AL met al ekwamen er 200- 250 mensen op af en was er een geweldig weer en sfeer. Vork en Mes caterde, mijn bakkr Gerard had een prachtige taart voor 100 mensen gebakken en vele mensen , vooral Ans, Agaath, Marike en Marion van de Jeugdclub hadden zich intensief ingespannen om er iets moois van te maken.

Naast flessen wijn, een overall, zeis en zaag, boeken werd mijn immateriële wens prachtig ingevuld met een boek met wensen van de kinderen van de jeugdclub en het doneren van uren voor werk :

Mooier had het niet ingevuld kunnen worden.

Naast het klaar zetten, vieren en opruimen werd week ook nog door andere dingen in beslag genomen: maandag met Carl en Ruud de aquaria verzorgen, het wandelbos bijhouden en veel oogsten op het Kaageiland. Dinsdag en woensdag werd er eigenlijk alles klaargezet voor het feest thuis en op de tuin. Donderdag kreeg ik het verzoek van de Heemsteedse Courant om naast de natuurcolumn ook een duurzaamheidscolumn te beginnen met als eerst onderwerp: het nut van groene daken. En kwam het Witte Weekblad met het verzoek een natuur artikel in een natuur katern te maken wat vervolgt zou worden door een wekelijkse natuur column. Ook op vrijdag was natuur communicatie onderwerp van planning. programma Haarlemmermeer natuur 123 is in mei op de klippen gelopen van Meertv omdat de gemeente subsidie ingetrokken is. Maar 2 journalisten kwamen nu praten om dat onderwerp, maar dan landelijk met een eigen youtube kanaal als MEergroen 123 professioneler op te zetten. Tussendoor was er nog een ludiek actie rond hennep. Mensen hebben 2 vezelhennepplanten uit de Heimanshof gestolen.In de krant liet ik daar een ′driemaal dom′ artikel overplaatsen om dat vezel hennep nauwelijks actieve stof heeft, en er buiten maannetjes en vrouwtjes planten door elkaar staan die er helemaal voor zorgen dat er geen THC ontwikkeld wordt. En dan een plant van 2 m hoog uitgraven met nauwelijks wortels is de derde domheid die er voor zorgt dat de dief er niets aan heeft.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.