De tijd van Plentiful is begon

Na het open weekend van De Heimanshof met het thema eten uit de natuur, met daarin verweven de lancering van de GPS route: bomen om bij weg te dromen door de burgemeester, was het tijd om het even rustig aan te doen en zaken op te ruimen en te reorganiseren.

Maandag was dat met Karl en Ruud de hoofdactiviteit. Niet spectaculair als dat vegen, harken , stoelen terug zetten en afwassen, maar het geeft wel een lekker opgeruimd gevoel. Wel was er nog tijd om op het Kaageiland flink te oogsten (en te wieden): De eerste oerbieten van 2 kg per stuk en wel 35 courgettes en de eerste snijbonen.

Dinsdag werden de schooltuintjes die in volle groei waren gewied en van water voorzien en ging het grote maaien in de heemtuin door. Deels met de hand en deels met de bosmaaier. In de kas in Aalsmeer zetten we buiten rabarberplanten die het ploegen hadden overleefd vrij van onkruid zodat ze flink uit kunnen groeien voor volgend jaar en hadden de tomaten die nu verschrikkelijk groeien een flink ′dief′ beurt nodig. En ook de druivenstokken die we 1-2 jaar geleden in de grond gestoken hebben, groeiden flink uit en werden gesnoeid en geleid naar hun definitieve plekken.

Woensdag regende het eindelijk weer. Jammer dat het vooral tijden de jeugdclub was. Er was genoeg te oogsten voor iedereen: snijbonen, groene spekbonen, sperziebonen, courgettes, radijs, ruccola, bieten , aardappels en uien. De tijd van plentiful is eindelijk aangebroken. En eindelijk waren de Japanse wijn bessen eindelijk rijp. ALs verrassing had ik Champageblad (bruist/prikt op je tong) en Stevia planten (super zoet) meegenomen om te proeven. Donderdag konden wintergerst, wintertarwe, rogge, pauwengerst, Chevalier gerst geoogst en gedorst worden. En in de middag was er een leuke BSO groep ′Op stoom′ die alles over bijen wilden weten. Altijd leuk om te doen. Vrijdag kwam er een nieuwe belangstellende die wat voor MEERgroen wil betekenen. Mogelijk als beheerder van de inhoud van de website: polemieken, crowd funding acties,etc. Zo ienmand kunenn we goed gebruiekn., Enm hij kan ook deels zijn eigen inkomen verdienen. Verder kwamen de Tudor park tuinders weer terug op hun tuin en kwam de eerste column in de Heemsteedse courant klaar.

Op zaterdag 30 kg rozenbottels, 5kg bramen en 2 kg Japanse wijnbessen geplukt voor Vork en Mes en uitgenodigd in Badhoevedorp, waar er een Bunzing familie in de tuin zou zitten. En zondag weer verder aan mijn boek: een analyse van s de structurele problemen in onze samenleving voor het oplossen van de klimaatcrisis en een korte termijn ooplossingom tijd te winnen en een lange termijn definitieve oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.