• +31(0)648226490
  • info@stichtingmeergroen.nl

Stagiair(e)s

Maatschappelijke stages en MBO/HBO stages

Educatie hoort echt bij MEERGroen. Het loopt als een rode draad door de organisatie. Een aantal van onze activiteiten heeft een meer dan gemiddeld educatie-element en dat zijn vooral de maatschappelijke stages van middelbare scholieren en leerwerkstages van MBO en HBO studenten.

Verbinding tussen theorie en praktijk: praktisch inzicht ontwikkelen

Bij MEERGroen geven we extra aandacht aan stages. We vinden het leuk om met jonge professionals en middelbare schoolleerlingen te werken die gekozen hebben voor een groene richting. We leggen daarbij de verbinding tussen de theorie op school en werkzaamheden in de praktijk. Daar zit een groot verschil tussen! Bij ons leer je praktisch inzicht ontwikkelen, werkmotivatie en het leren toepassen van theorie op alle mogelijke manieren: van rekenen, natuurkunde, scheikunde, topografie, geschiedenis en biologie tot ethiek, marketing, management en politiek. 

Aantallen

In 2020 was het aantal stagiaires laag vergeleken met voorgaande jaren. Dat komt enerzijds door Corona en anderzijds door het wegvallen van de verplichte maatschappelijke stage. In 2019 maakten 97 leerlingen gebruik van de stagemogelijkheden en dat was flink minder dan de 166 van 2018, maar weer meer dan in 2016 en 2017 met resp. 90 en 31.

Word ook stagiair bij MEERGroen!

Lijkt MEERGroen je een leuke leerplek, geef je dan op:

“Hier een quote van een van de MBO/HBO stagiairs."

 

“En nog een quote van maatschappelijke stage."