11.000 boompjes en nieuwe Website

Van strenge vorst naar lenteweer

Na een week strenge  vorst van 10- 15 graden doken we in 2 dagen naar plus 15  graden. Dat is het mooie van een omschakeling van Siberische oostenwind naar een Sahara zuiden wind.

Dus na een week insectenhotels kon er weer volop  geoogst worden en meteen al vanaf de maandag, hoewel het toen nog allemaal erg blubberig was op de bevroren ondergrond.   Dus die dag hebben we op het nog net betrouwbare ijs gestort op het zagen van  elzen rond om de fortgracht.  Daar blijf je lekker warm bij.

Dinsdag zou er geoogst worden  in Leiderdorp, maar de vorst zat nog zo in de grond dat dat naar  volgende week is verschoven. Dus er was tijd om op Park 2020 op te ruimen en  insectenhotels te bouwen

Woensdag  werd er geoogst in Den Haag in  Landgoed Oostduin/Arensdorp met 15 mensen en dat leverde 2300 boompjes van 22 soorten  op. De beheerder gaf aan dat hij ons werk erg waardeerde  en dat hij eigenblijk in zijn maag zat met het feit dat er zo weinig budget was dat hij maar eens in de 20 (!!!) jaar parken en landgoederen een onderhoudsbeurt kon geven.

En dan gaat het om grof geweld met graafmachines en maar weer alles opnieuw inplanten. Wat wij doen stap voor step met kennis van zaken is veel  minder ruig en geeft betere resultaten

Donderdag werd er geoogst in een nieuw landgoed: Voorlei in Leidschendam. En er kwam een wethouder langs om met onze aanpak kennis te maken . Daar komt nog wel een keer een vervolg op. Met 15 mensen leverde dat 2100 boompjes op. Het was een mooi terrein waar eerst  sanatoria gevestigd waren. Genoeg te vinden na 20 jaar leegstand : leuk vooral de walnoten zaailingen

Vrijdag was weer Heemstede dag met 2 groepjes:  de boomgaard verzorgen in Meermond, gecombineerd met het kennismaken met een nieuw bestuurslid en een foto shoot met de HC. Een andere groep werkte in Berkenrode   en oogstte daar 1900 zaailingen. Een 2e bezoek aan Meermond werd gemaakt om 2 dode fruitbomen te vervangen door 2 grote kersenbomen. De fruit boompjes vlak langs de picknickweide  haalden het nl niet door vandalisme. We hopen dat  deze 2 flink grote kersenbomen het wel  overleven.

 

Ook op zaterdag waren er 2 activiteiten. Petra nam 8 mensen mee  naar Mariënheuvel. Daar werden 700 boompjes geoogst (en  veel ongewenste Amerikaanse vogelkers verwijderd). Ik nam met Adri en  Irma een groep van 18 mensen in Schaarsbergen bij Arnhem op sleeptouw. Ook daar genoten  we van het mooie weer en de duizenden vuilbomen een lijsterbessen waar we er ruim 4000 van meenamen.

De website

Naast het feit dat er  tegen de 11.000 boompjes geoogst, waren speelden er deze week ook nog andere  zaken: na 1,5 tot 2 jaar werken was eindelijk de nieuwe MEERGroen website ( Stichtingmeergoen.nl) klaar. Met dank aan Remi, de web master. De nieuwe website was op een ander platform met meer functionele mogelijkheden.  Waar we op het nieuwe platform  erg blij mee zijn is een kaart waarop de  projecten gevisualiseerd kunnen worden, een verkooppagina voor de boekjes en insectenhotels en het actualiseren van alle berichtgeving in kranten en tijdschriften.  Voor het nieuwe platform moesten alle bestaande  bestanden overgezet worden. En dat waren er nog al wat, 326 vlogs, 85 video’s en vlogs, 144 kranten artikelen en naar bleek 499 Flora en Fauna columns. Dus net in de week van de nieuwe website release kwam column 500 uit sinds mei 2006.  ( in mei 2021 volgt dus ook het 3e lustrum). En  de krant vond het  een leuk idee die 500 ste column in het zonnetje te zetten> van daar de Foto shoot voorbij het interview.

4 reacties op “11.000 boompjes en nieuwe Website”

 1. Evie Diependaal

  Hallo, ik heb een moestuin in Zandvoort waar ik heel weinig schaduw heb. Ik bevind me midden in de duinen met veel wind; windschermen waaien er gewoon weg. Ik wilde graag een wat meer lommerrijke tuin proberen te maken. Kan ik bij jullie terecht voor bomen en struiken die schaduw en privacy kunnen geven?

  1. Franke van der Laan

   Ja hoor. Het uit delen aan burgers doen we op 13 maart. BV Van f Park 2020 in Hoofddorp. De hele dag van10 tot 5.
   mvg
   Franke van der Laan

   1. Hallo. Ik werk op een school in de Transvaal (Den Haag). Ons schoolplein bestaat uit alleen maar tegels. Graag zouden we ook een paar bomen willen. Mogen wij ook op 13 maart boompjes komen halen?
    Praktische vraag: Aan welke grootte moet ik dan denken ivm vervoer.

 2. Franke van der Laan

  Jazeker. Iedereen. We hebben bomen en struiken van kleine ( 30 cm) tot groot (4 m). van100 soorten. Op de site komt volgende week de lijst met soorten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.