HC 1-8-207 Aan het werk in Park Meermond


Automatisch herkende tekst voor zoektermen:
mineermotten (Gra- het rond. Tijdens de cillariidae). De rups leeft uitsluitend Bardienst erd en gelezen excursie worden er diverse vlinders van de witte paardenkastanje”. Ook wordt tijdens het vlinderspotten. Bij jeugdvoetbal Rch. Zat.ochtend. EDE Jo Habma (85), gids van gespot, zoals het Icarusblauwtje, het wordt er onderweg druk gesnoept jkrowink@yahoo.com. Landschap Noord-Holland, gaf za- Het gebied is zo nu en dan behoor- klein geaderd koolwitje en bruin- van de vruchten aan de struiken, Goederen prijzen terdag 29 juli een vlinderexcursie op ijstijd zo gevormd”, aldus Habma. lijk heuvelachtig. „Dit is in de laatste zandoogje. Ook weet de gids veel te zoals bramen en Japanse Wijnbes. vertellen over de bloeiende planten ,,Maar deze niet eten hoor, die zijn dorcasheemstede@gmail.com. De Overplaats. Dit gebied was oor- en bloemen die de groep onderweg heel giftig”, roept de gids af en toe spronkelijk de ‘Overtuin’ van bui- In deze tijd van het jaar zijn er veel tegenkomt. de wandelaars toe. En als een dame Ouderenhulp tenplaats De Hartenkamp. ,,Ik doe vlinders te vinden op de bloemrijke zich per ongeluk aan een brand- dit al 35 jaar”, vertelt Habma glun- graslanden van de Overplaats. Een Zorgcentrum Nieuw Overbos. Muursla, Balsemien en Japanse netel steekt, komt hij direct met derend. deel hiervan vormt de Linnaeus- Wijnbes, Habma kent ze allemaal een blaadje van de Hondsdraf aan. Koken, krant voorlezen, puzzelen, wandelen. Icluistra@sintjacob.nl/ tuin. Deze graslanden worden pas bij naam. ,,De Meermot zorgt voor „Hier even de plek mee inwrijven, 06-52 870 146. Nadat de groep zich rond 14.00 uur erg laat in het jaar gemaaid. Dit bruine bladeren aan de Paarden- dan verdwijnt de jeuk snel”. Groenwerker Aan het werk in Park Meermond HEEMSTEDE In het groen is er altijd wat te doen, dus verzamelden Eric Jagtman en een groep vrijwilligers van Stichting Meergroen zich vrijdag 21 juli om 9.00 uur bij de gemeente- werf aan de Cruquiusweg voor een klus in Park Meermond. Het Wilgenlabyrint, een ‘natuurlijk speelapparaat voor de jeugd, moet weer kindvriendelijk gemaakt worden. Dus brandnetels en hazelaars verwijderen en de wilgentakken weer mooi in elkaar vlechten. Park Meermond is een 5.5 hectare grote openbare natuur- speelplaats. Kinderen kunnen zich uitleven op speeltoestellen van natuurlijk materiaal zoals een glijbaan, klimtoestellen en een kabelbaan. Park Meermond en Groenendaalse Bos. Eric Jagtman, 06-4380 3837. Gezelschap Zorgcentrum Bosbeek, tel. 06-5287 0149. De Hartekamp, tel. 06-5088 5651. Sein epilepsie instelling, tel. 023-558 8791/ dkorporaal@sein.nl. Jeugdvoetbaltrainer Uur per week. alfredvisscher@ msn.com. Dierenverzorger Dierentehuis Kennemerland, Zandvoort. 023-5713 888. Nederlands leren Aan vluchtelingen.C. Wittop Koning: 06-8150 0886. Vluchtelingengids Maak nieuwe gezinnen wegwijs. Tel. 06-101 76 360/jfenenga@ vwnwh.nl. SES ELLEN TOLEDO DIRK TEEUWEN Ook een vrijwilliger nodig? heemsteedsecourant@bdu.nl. 2-3-17

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.