Nldoet week

 

Deze week was de week van Nldoet. En dat is meestal een van de topweken van het jaar.

Ook dit jaar was dat weer het geval. Hoewel elke dag voor ons een NLDoet-dag is, stapt niet iedereen over zijn gêne heen om zijn handen in de grond te steken om ons te helpen terreinen mooi te maken. Maar gelukkig doen voor Willem Alexander en Maxima  vele mensen en vooral bedrijven dat wel. En daar maken we graag gebruik van. Daarom schrijven we voor zover ons gereedschap en begeleidingscapaciteit  dat toe staat  zoveel mogelijk  Nldoet  projecten in. Meestal een stuk of 12. Dit jaar dus ook weer. En wat we met Nldoet  doen,  doen  we ook met Fête de la nature, de nationale natuurwerkdag, Earth day, zaaidag en noem maar op. Daarmee bereiken we andere netwerken met relatief weinig moeite.

De voorbereiding van deze Nldoet was een beetje lastiger dan andere jaren. Ten  eerste omdat de oorspronkelijke planning 12 en 13 maart was , die zonder overleg verschoven werd naar 28 en 29 mei. En verder omdat de  hectiek van mensen, die steeds meer gewend zijn aan op het laatste moment digitaal te bestellen en thuis laten komen, ongewoon heftig was dit jaar.   Uiteindelijk hadden we vrijdag zo’n 70 deelnemers en zaterdag meer dan 100, maar nog eens 20 mensen en 4 bedrijven die zich hadden ingeschreven lieten al of niet op het laatste moment weten toch niet te komen. Dat organiseert niet makkelijk. Zeker niet als het om groepen van 10 of 25 mensen gaat.

Vorige week meldde ik nog de problemen met slakken en slakkenweer en ook deze week hebben we nog 3 kilo slakken moeten rapen en zijn desondanks  ca 25 procent van onze prille groentezaaisels verorberd, maar precies op de Nldoet dagen  sloeg  het weer totaal om en werd het stralend weer met 18 en 20 graden. Dus  dat was een  grote plus  voor de sfeer en het werkplezier. Ook gaf het veel voldoening aan de 6 top teams van vrijwilligers die het aandurfden zelfstandig zo’n dag te begeleiden. Zonder hun hulp hadden we dit niet gekund en met alle positieve feedback hoop ik dat ze het vaker willen doen.

Op vrijdag werd er gewerkt op Fort Hoofddorp, Meermond, Park 2020, Sorghbosch  en Mariënheuvel en op zaterdag weer op het Fort en Mariënheuvel, Jansonius natuurstrook  en Houtwijkerveld.

Opvallend was dit jaar de grote belangstelling van de politiek. Maar liefst 5 gemeenteraadsdelegaties en een PvdA wethouder gaven acte de presence  on werkten ook stevig mee van de VVD,  SGP, CU en 2x D66. Naast belangstelling en steun vanuit de politiek waren ook de Rotaties goed vertegenwoordigd.  Op Mariënheuvel waren er 2 Rotary’s met samen  bijna 30 mensen.  De zaterdagse Mariënheuveldag was sowieso de topper  met 46 deelnemers.   Vanzelfsprekend werd er behalve hard gewerkt ook veel genoten en druk overlegd over toekomstige mogelijkheden om de samenwerking te optimaliseren. Voor een foto en video verslagje van de zaterdag Mariënheuvel dag zie: https://haarlemmermeer.nieuws.nl/hoofddorp/96697/meer-groen-haarlemmermeer-betrokken-bij-nl-doet-marienheuvel-heemstede/

Flink wat mensen registreerden zich  in de groepsapps die we  van elk project  bijhouden.

Al met al was het een tour de force, maar  200 % de moeite waard, als het  maar niet elke week zo gaat. 4 of 5 keer per jaar  is dit prima.

Duurzame top 100

Naast Nldoet was deze week de deadline voor het nomineren voor de Duurzame top 100. En het was hartverwarmend hoeveel mensen onze meerbomen.nu actie hebben genomineerd en hoe ze dat gedaan hebben. Blijkbaar viel het ook het Trouw-team op, want binnen  3dagen na de deadline hadden we  al een melding dat we op de Gros lijst kwamen en of we meer info wilden sturen. Nu is het wachten tot ergens in augustus of we in de top 100 komen en dan 7 oktober weten  hoe hoog.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.