Turbo oogsten hervat

Na de lock down vanaf 15 december stond het oogsten van de zaailingen/ afleggers/wortelstekken en slieten een beetje op een laag pitje en concentreerden we ons vooral op het uitleveren van de aantallen die we in huis hadden. Dat proces gaat inmiddels nog gewoon door, waarbij deze week vooral veel perenbomen zijn gedistribueerd.

Stil blijven zitten is niet ons sterkste punt, dus daarom hebben we weer een modus gezocht om met mensen die het aandurven en op een manier dat we voldoende afstand houden weer de turbo op het oogsten te zetten. Daarbij hebben we deze week zowel het aantal projecten waarin er gelijktijdig gewerkt wordt opgeschroefd en ook verschillende records gebroken met het aantal boompjes dat we per dag geoogst hebben. Zelf was ik in Vlaardingen en Heemstede betrokken bij oogstdagen waar we met 18 mensen meer dan 5000 zaailingen bij elkaar kregen en in Oost Voorne kregen 4 mensen het voor elkaar om er 3500 te verzamelen op 1 dag. Verder werd er gewerkt in Den Haag( 2x), Kudelstaart, Heemstede (4x) Arnhem en vele ander plaatsen . En zondag a.s. gaan we zelfs de grens over naar België om een voedselbos van 3 ha te voorzien met perenbomen, en andere vruchtdragende soorten en noten zoals tamme kastanje en alpenbes en hopen we terug te komen met zaailingen en stekken van robinia, zure kers, zoete kers , goudwilg en eiken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.