Oogsten hervat samen met uitleveren zaailingen

Deze week liep de vorige Corona lock down af en om dat we een manier gevonden hebben om veilig met beperkte groepjes te werken hebben we deze week naast het uitleveren van de bestaande voorraad ook het oogsten van nieuwe zaailingen toch weer zoetjes aan opgepakt. En dat ging best lekker. 3 dagen hebben we gewerkt in 3 van de 7 terreinen in Vlaardingen en 1 dag in Groenendaal. Op 2 van die dagen hebben we met beperkte aantallen mensen toch voor het eerst kans gezien meer dan 5000 boompjes op en dag te verzamelen. En daarnaast is er ook elders geoogst, op 3 andere landgoederen in Heemstede en ook elders in het land kwam het werk weer zoetjes aan op gang. Daar naast ging het uitleveren van de boompjes ook door met deze week een focus op perenbomen. Op sommige dagen gingen er 1000 of 1500 op pad.

Wat de week verder kleurde was een leuk artikel in het Nederlands Dagblad over de impact van de Corona regels een zaailingen inlever dag en het ophalen van boompjes uit allerlei bomenhubs, waaronder uit Arnhem met leuke soorten zoals vuilboom.

Het in spreken op een commissie vergadering van een gemeente raad over een motie om ‘in te spelen op het verkrijgen van onze gratis boompjes’’ was een eye-opener: De platte interesse in met name de financiële kant van de zaak en het gebrek aan kennis en interesse voor zowel de urgentie van de klimaatcrisis en het belang daar maatschappelijk draagvlak voor komt was iets wat mij daarna uren uit mijn slaap gehoudenheeft (bij de gedachte dat dat in de meeste gemeentes ook zo gaat…)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.