Kerst en Oud en Nieuw

Binnen zitten gaat me slecht af. Zeker bij boekhouden. Daarom is op een laag pitje het werk deze week toch doorgegaan. Met een paar vrijwilligers van Park 2020 hebben we een dagje de verwaarloosde pluktuin verder ontgonnen. De nog bruikbare planten daaruit gaan we in andere bloemenweides inzetten: Vooral; wilde Bertram. En dan kunnen we begin van 2021 weer 20 m3 compost bestellen om in dit vak van 150 m2 de pompoenen en courgettes heuvels te maken. Dan is de groente tuinweer ietsje groter.

Ook in de tuin op de Geniedijk was er nog flink wat te doen. Bramen snoeien en nog de helft van de 1000 m2 groentetuin spitten. Deze tuin heeft kleigrond en daar is het heel goed voor als het en keer door vriest. Dicht geslempte grond vriest niet door en blijft dicht geslempt. Daar is niet in te zaaien. Maar na door vriezen is de grond weer los en kruimelig

De leukste dag was op 2 januari, met al weer 25 mensen een dagje in Mariënheuvel aan de gang,. Dat het 3 graden was, was geen probleem. Met boompjes uitgraven blijf je goed warm. De dag leverde weer ruiom1500 zaailingen en afleggers voro Meerbomen.nu op en ca 2000 m2 gereorganiseerd bos

Maar nu is het thuis zitten wel weer mooi geweest. De rest van het papier werk kan wel in de avond uren. Vanaf maandag 4 januari gaan we weer volle bak. Met als grootste klus het in 3 weken tijd verdelen van de (200.000) boompjes de tot nu toe klaar staan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.