Toch Corona perikelen

Van maart tm vorige week hadden we eigenlijk in ons werk geen last van de Corona perikelen. Maar deze week werd het echt serieus door het afkondigen van de bijna totaal lock down, die op iedereen van toepassing werd verklaard.

Wij hadden nog steeds een intensieve agenda om elke dag met 20-30 mensen ecologisch beheer te doen in het hele land en zo die 1.5 miljoen bomen bij elkaar te sprokkelen.

Maar bij het afkondigen van de lock down werd het verboden om ‘evenementen’ te organiseren. En in intensief overleg hebben we als meerbomen.nu besloten dat we het niet kunnen maken om toch door te gaan met het in de natuur te blijven werken. Tegelijkertijd weten en vinden we dat die ‘kantoor ’regels niet op van ons van toepassing zijn:

De Corona problematiek is nl er een die te maken heeft met het feit dat mensen geneigd zijn met te veel op elkaar te kruipen: bij wintersport, bij carnaval, bij voetbalwedstrijden en dansfestivals en bij black Friday koop gektes bv

Dat heeft met wij doen helemaal niets te maken: wat wij doen is in bossen, landgoederen en natuur gebieden van 10 tot 500 ha in de open lucht met groepjes van 2 of 3 op afstanden van 10 tot 100 meter te werken. Iedereen neemt daarbij zijn eigen lunch en mok mee. Dus er is nul kans op een Corona besmetting. Maar de angst van de beleidsmakers en politici om uitzonderingen te maken, maakt toch dat we geconfronteerd worden met imago schade en boetes. Dat is bijzonder tenenkrommend zoals vele zaken in onze samenleving. Dat heeft de belasting toeslagen affaire wel aan het licht gebracht. Het onvermogen om in hiërarchische organisaties met 5 tot 20 lagen waar de top niet weet wat de basis doet en vice versa en waar bij elke overdracht tussen de lagen wel zaken verkeerd gecommuniceerd worden of vergeten worden wel duidelijk gemaakt. En wat wij observeren aan overheden en ander bureaucratieën is dat de toelagen miskleun eerder regel dan uitzondering zijn: in ELK soort beleid en uitvoering.

Dus als meerbomen.nu voegden wij ons knarsentandend naar deze bureauregels, maar als MEERGroen is daar altijd wel een draai aan te geven: Daarvoor is de urgentie om ecologie en ecologisch denken en handelen op de kaart te zetten te belangrijk. Dus deze week zijn we in kleine groepjes als bijna enigen gewoon door gegaan met ecologisch beheer en boompje verzamelen.

Zo hebben we meer dan 2000 wilgen en vlieren van 6 soorten uit Rotterdam en 1000 berkjes uit het groene carré verzameld en weer 1000 aalbessen struikjes en bos rozen uit het Wandelbos Hoofddorp en meer dan 1000 ligusters en meidoorns uit het bosplantsoen van Houtwijkerveld. Met deze 5000 struikjes erbij is het aantal geoogste soorten nu tegen de 80.000 gekomen. Dus bij lange na niet in de buurt van de 400.000 die het er zouden moeten zijn als we in 120 dagen die 1,5 miljoen willen halen. Maar ja, Corona gekte dus…

Een andere leuke ontwikkeling van deze week is het in beheer nemen van het fort Kudelstaart: het zeilfort. Meteen hebben we een beheergroepje gevormd die vanaf volgend week de handen aan de ploeg gaat slaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.