Veel landelijke PR over de bomen

Meerbomen.nu actie inde startblokken en de database

Deze periode had een heel duidelijk thema. Het bomenseizoen komt er aan en we werken samen met Urgenda keihard om de enorm logistieke puzzel over 1,5 miljoen bestelde bomen op 500 locaties 50 oogst locaties, 1000 vrijwilligers en 30 bomenhubs in goede banen te leiden. Cruciaal, naast het feit dat we deze elementen goed over Nederland verdeeld hebben, is het functioneren van de database waarmee we alles met elkaar kunnen verbinden en de logistiek kunnen regelen met alles en iedereen .En die database werd deze maand steeds functioneler.

1,5 miljoen bestelde bomen vinden

Het 2e element wat deze maand belangrijk was dat we 1,5 miljoen bestellingen aan boompje hebben.(1 miljoen inplant plekken en 500.000 op50 boom wege gef locaties). Dus nu de vraag er is, moetn we ook leveren. Het is de taak van MEERGroen in het Meerbomen.nu team om de boompjes ook te vinden/leveren. En dat viel niet mee. Er spelen 2 zaken: 1: De meeste beheerders en eigenaren hebben geen idee wat ze in huis hebben en noemen meestal alleen maar berken, wilgen, dennen en esdoorns,. Dat nomen wij de bulk bomen en bijna niemand wil die soorten hebben in de aantallen dat ze beschik baar zijn: We hebben er daarvan nu ongeveer 250 miljoen geteld. Meer dan genoeg zou je zeggen, . Niet dus want iedereen wil perenbomen, meidoorntjes, walnoten en andere bloeiers. En daar hebben we er inmiddels maar 700.000 van gevonden. Dus ben ik elke weekend door heel Nederland op pad geweest om die soorten te vinden en te tellen. Dat waren hele leuke trips:1 weekend door Flevoland Friesland, Groningen en Drenthe, 1 weekend door Limburg en Brabant , en 1 weekend door het Gooi, Utrecht, Gelderland en weer Brabant. Dat levert fantastische resultaten op zoals plekken met 1000 walnoten, met 1000 tamme kastanjes,. Met 50,000 hulstjes of met 20.000 frambozen. Now we are talking!

2: De meeste eigenaren hebben geen idee welke soorten en aantallen ze in huis hebben, dus moeten we ze zelf tellen. Want voor we gaan planten op 500 plekken maakt het heel veel uit als we weten of we in heel Nederland 50000 meidoorntjes hebben of dat het er 250,000 zijn. Dan wordt de verdeel sleutel heel anders.!

De PR

Het 3e beeld bepalende punt deze maand was de PR. Op 21 oktober werden we verrast met een heel mooi bijna pagina groot artikel in het Algemeen Dagblad dat ook in de Gelderlander en in de Limburger verscheen. Dat gaf een golf van reacties en aanmeldingen van mensen die mee wilden doen. En toen kwam op 28 oktober de Volkskrant er overheen met een volle pagina op blz 3. Om 7 uur inde morgen die dag hadden we al een radio interview achter de kiezen en 70 mailtjes binnen. Aan het einde van de dag hadden we 500 mailtjes verwerkt en hadden we niet meer 450 vrijwilligers maar bijna 1000 in de pool. De actie staat nu wel op de kaart! En dat slecht de drempelvrees van steeds meer organisaties en overheden om ook mee te doen.

Meedoen?

Als je het werk wat we doen leuk vindt: kom een keer kijken, maar nog liever kom een keer helpen. Van f 13 november gaan we bijna elke dag boompjes oogsten en planten: Zie de landelijke agenda daarvoor op meerbomen.nu en schrijf je in

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.