Bomen , bomen nog meer bomen

Tussen deze en de vorige blog zit niet 1 week maar 2 weken. Dat komt omdat het gewoon te druk was. Prettig druk wel te verstaan. We hebben met de meerbomen.nu actie flink de wind in de rug. De actie nam de eerste spurt in deze periode met een groot artikel in het Algemeen Dagblad half oktober. Daar kwamen tientallen reacties, steunbetuigingen, nieuwe vrijwilligers en nieuwe oogst- en plantplekken door binnen. Die hadden we nauwelijks verwerkt toen daar op 28 oktober de Volkskrant overheen kwam met een artikel van een hele pagina. Toen kwam de stroom pas echt op gang. Om 7 uur die ochtend hadden we al 70 mailtjes, om kwart over 6 in de morgen al het eerste radio interview (met een slaperige stem) en aan het einde van die dag hadden we 450 nieuwe vrijwilligers ingeschreven en nog steeds komen er elke dag vragen en aanbiedingen binnen van mensen en organisaties die mee willen doen. Dat is het soort problemen die we graag hebben: luxe problemen. Inmiddels hebben we de database op orde zodat we ook beter bij kunnen houden wat we hebben en hoe we dat logistiek gaan uitvoeren. Zo blijken er inmiddels 132 verzoeken voor voedselbossen te zijn, staan er 1000 vrijwilligers klaar die willen helpen, hebben we 250 miljoen te oogsten boompjes geteld, waarvan de meeste bulkbomen zijn zoals berk, den, esdoorn en wilg en ruim 700.000 van erg gewenste soorten zoals meidoorn en walnoot. Dus we weten ook dat we nog wel 800.000 ‘leuke’ soorten zoeken om aan de 1.5 miljoen geplaatste bestellingen te voldoen .

Daarom rijd ik nog elke weekend het land door. Afgelopen weekend Utrecht , Gelderland en weer Brabant en komend weekend west Neder land. Daar kom je overal leuke mensen en mooie plekjes tegen, soms een bos dat we ook kunnen kopen, soms een arboretum . Gaaf om te doen.

Inmiddels is ook de agenda sectie van de website actief en zijn we begonnen met het invullen van de werk dagen door het hele land waar mensen zich voor in kunnen schrijven. Vanaf 13 november gaan we los.

Park 2020

Intussen gaan de gewone projecten door. In park 2020 hebben we 40 m3 compost geleverd gekregen die we gebruiken om de tuinen weer klaar te maken voor ene nieuw seizoen. Dat willen we graag voor half november op orde hebben zodat we ons meer op de bomenacties kunnen concentreren.

heading : Rijnland

Een constructief gesprek met het waterschap Rijnland over samenwerking op het gebied van biodiversiteit was ook veelbelovend.

GreenTeens

En de GreenTeens zijn na 6 maanden ook weer samen op pad geweest met een zelf georganiseerde dropping. Zeer geslaagd en een activiteit die smaakte naar meer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.